Ασφάλειας Απώλειας Κερδών Επιχειρήσεων

Στην εποχή μας, μια επιχείρηση διατρέχει πολλούς κινδύνους, οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επιζήμιοι ενώ θα μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί και καλυφθεί προκειμένου να προστατευτεί η επιχείρηση. Ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν είναι και η απώλεια των κερδών της επιχείρησης. Η μείωση ή η απώλεια των κερδών επηρεάζει σαφώς τα έσοδα μιας επιχείρησης και τη συνολική αξία αυτής,  αλλά παράλληλα θέτει σε άμεσο κίνδυνο και τη βιωσιμότητά της. Ως εκ τούτου, η κάλυψη της απώλειας των κερδών καθίσταται απαραίτητη για κάθε επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία. Πρόκειται για μια πολύτιμη ασφαλιστική κάλυψη που πολλοί είτε δε γνωρίζουν, είτε αποφεύγουν για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων. Ωστόσο, παίζει σωτήριο ρόλο σε περίπτωση επέλευσης ενός κινδύνου.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια διαφορετική κάλυψη από αυτή των περιουσιακών στοιχείων και αφορά την απώλεια κερδών που προκύπτει λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης εξαιτίας κάποιου γεγονότος. Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που μια επιχείρηση υποστεί ζημιές στις κτηριακές της εγκαταστάσεις λόγω ενός σεισμού για παράδειγμα, η επιχείρηση που έχει ασφαλίσει τα περιουσιακά της στοιχεία θα αποζημιωθεί για την αποκατάσταση αυτών. Εφόσον, η επιχείρηση διαθέτει και την κάλυψη της απώλειας κερδών θα λάβει και αυτή την αποζημίωση, προκειμένου να βρεθεί στην ίδια οικονομική κατάσταση που θα βρισκόταν εάν δεν είχε επέλθει ο κίνδυνος.

Ποιους αφορά η κάλυψη απώλειας κερδών

Η ασφαλιστική κάλυψη απώλειας κερδών αφορά κάθε επαγγελματία που θέλει να θωρακίσει την κερδοφορία της επιχείρησής του και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά αυτής. Αφορά κάθε επαγγελματία που επιθυμεί να καλύψει πλήρως την επιχείρησή του και να μην ανησυχεί για την επιπρόσθετη οικονομική ζημιά της απώλειας κερδών που επιφέρει οποιοδήποτε ατυχές συμβάν σε αυτή. Αφορά τους επαγγελματίες που στοχεύουν στο να εξασφαλίσουν ένα ευοίωνο μέλλον για την επιχείρησή τους.

Σκοπός της ασφάλισης απώλειας κερδών μιας επιχείρησης

Η ασφάλεια απώλειας κερδών στοχεύει στο να προστατεύει την επιχείρηση σε περίπτωση που τεθεί εκτός λειτουργίας από κινδύνους όπως:

  • κλοπή,
  •  φωτιά, έκρηξη
  •  πολιτικές ταραχές
  • καιρικά φαινόμενα
  • κακόβουλες ενέργειες κ.α.

Επίσης, σας προστατεύει σε περίπτωση που πάθετε κάποιο ατύχημα ή αρρωστήσετε και δεν μπορείτε να εργαστείτε προσωρινά.

Επιπλέον, σας παρέχει και τη δυνατότητα αποζημίωσης για μια ακόμη περίπτωση διακοπής λειτουργίας της επιχείρησής σας, εφόσον έχουν περάσει 90 μέρες από τον τελευταίο μήνα της προηγούμενης διακοπής.

Πότε ενεργοποιείται η κάλυψη της απώλειας κερδών

Η ασφάλιση απώλειας των κερδών ενεργοποιείται όταν η επιχείρηση τίθεται εκτός λειτουργίας λόγω πρόσκαιρης ολικής ανικανότητάς μας από ατύχημα ή ασθένεια ή ζημιάς στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Σε περίπτωση ζημιάς στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, βασική προϋπόθεση είναι να έχει ασφαλιστεί ο επερχόμενος κίνδυνος. Για παράδειγμα, αν προκύψει διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης λόγω ζημιάς στις εγκαταστάσεις της εξαιτίας ενός σεισμού, ο σεισμός θα πρέπει να περιλαμβάνεται στους ασφαλισμένους κινδύνους του συμβολαίου που ενδέχεται να οδηγήσουν στην απώλεια κερδών.

Κόστος ασφάλισης απώλειας κερδών

Το κόστος για την ασφάλεια απώλειας κερδών μιας επιχείρησης εξαρτάται από τους παρακάτω παράγοντες:
τον ετήσιο κύκλο εργασιών της επιχείρησης
τον τζίρο της επιχείρησης
το είδος της επιχείρησης

Η TE-TRUST έχει εξασφαλίσει για εσάς τα καλύτερα προγράμματα για την ασφάλιση απώλειας κερδών και μπορεί να σας παρέχει κάλυψη έως και διάστημα 12 μηνών, ως εξής:
3.000€ τον πρώτο μήνα διακοπής
1.500€/μήνα για τους επόμενους 5 μήνες
1.000€/μήνα για τους επόμενους 6 μήνες

Η TE-TRUST είναι πάντα στη διάθεσή σας και έτοιμη να σας εξυπηρετήσει όπως αρμόζει σε εσάς και την επιχείρησή σας, με σεβασμό και συνέπεια.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου