Ασφάλιση αθλητικών ομάδων, μελών συλλόγων και σωματείων

Η ασφάλιση των αθλητών κάθε επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού αθλητικού συλλόγου αποτελεί σπουδαίο εφόδιο τόσο για τους ίδιους τους αθλητές, όσο και για τον σύλλογο στον οποίο ανήκουν. Δυστυχώς, τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής δραστηριότητας είναι αρκετά συχνά και ως εκ τούτου, η ασφάλιση των αθλητών-μελών ενός συλλόγου κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη.

Τί καλύπτει ένα ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης ομάδων και μελών αθλητικών συλλόγων;

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής, ο οποίος είναι μέλος ενός συλλόγου που διαθέτει συμβόλαιο ασφάλισης για τους αθλητές του, υποστεί οποιαδήποτε σωματική βλάβη κατά τη διάρκεια της προπόνησης, του αγώνα ή και της οργανωμένης μετακίνησης της ομάδας με επίσημα και οργανωμένα μεταφορικά μέσα, μπορεί να κάνει χρήση αυτού του ασφαλιστικού προγράμματος. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποιες από τις καλύψεις που προσφέρουν τα περισσότερα από τα ασφαλιστικά προγράμματα αθλητικών ομάδων και συλλόγων.

 • Κάλυψη απώλειας ζωής από ατύχημα
 • Κάλυψη μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας από ατύχημα
 • Κάλυψη εξόδων νοσηλείας μετά από ατύχημα
 • Κάλυψη δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από ατύχημα (εκτός νοσοκομείου)
 • Κάλυψη εξόδων φυσιοθεραπειών

Έξτρα παροχές: απεριόριστες δωρεάν επισκέψεις στα επείγοντα ιδιωτικών κλινικών και δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού

Σαφώς, κάθε ασφαλιστική εταιρεία διαθέτει τα δικά της ασφαλιστικά προγράμματα, τα οποία πολλές φορές μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε συλλόγου. Έτσι, ενδέχεται να διαφέρουν τόσο οι καλύψεις, όσο και τα ασφαλιστικά όρια.

Ποια αθλήματα ασφαλίζονται

Τα αθλήματα που καλύπτονται από τα ασφαλιστικά προγράμματα ομάδων είναι: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλεϋ, στίβος, κολύμβηση, πολεμικές τέχνες, πόλο, τέννις, ενόργανη, αεροβική και ρυθμική γυμναστική, μπέιζμπολ, ιππασία, ποδηλασία και πολλά άλλα. Ρωτήστε μας για οποιοδήποτε άθλημα κι αν ενδιαφέρεστε.

Οφέλη της ασφάλισης αθλητικών ομάδων και μελών συλλόγων

Τα πλεονεκτήματα της ασφάλισης των μελών κάθε είδους αθλητικού συλλόγου είναι πολλά και αφορούν τόσο τους αθλητές, όσο και τα σωματεία. Συνοπτικά μπορούμε να αναφέρουμε:

 • Την άμεση και καλύτερη αντιμετώπιση ενός περιστατικού
 • Το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας των ίδιων των αθλητών αλλά και των γονέων αυτών ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται για ανήλικους αθλητές
 • Την ανάπτυξη αισθήματος εμπιστοσύνης από τα μέλη προς τον σύλλογο
 • Την αναβάθμιση των παροχών από τον εκάστοτε σύλλογο προς τα μέλη του
 • Την προσέγγιση νέων αθλητών αλλά και την διατήρηση των παλαιότερων μελών του συλλόγου
 • Την απαλλαγή από την οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει για τον σύλλογο εξαιτίας ενός ατυχήματος
 • Την ενίσχυση της καλής φήμης και εικόνας του συλλόγου

Κόστος ασφάλισης αθλητικών ομάδων και συλλόγων

Το κόστος μιας τέτοιας ασφάλισης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι το είδος του αθλήματος, ο αριθμός και η ηλικία των μελών ενώ και οι καλύψεις και τα ασφαλιστικά όρια παίζουν σημαντικό ρόλο. Σε περίπτωση που ένας σύλλογος ή μια ομάδα επιθυμεί να ασφαλιστεί, εξετάζουμε τα δεδομένα και παίρνουμε τις καλύτερες προσφορές από τις ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να επιλέξουμε μαζί την καλύτερη για εσάς λύση.

Η TE-TRUST διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στις ομαδικές ασφαλίσεις, είναι έτοιμη να παρέχει πολύτιμες συμβουλές, σωστή καθοδήγηση και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση σε εσάς και τα μέλη του συλλόγου σας. Όπως για εσάς, έτσι και για εμάς, προτεραιότητα έχουν όλοι όσοι μας έχουν εμπιστευθεί και βασίζονται σε εμάς. Η συνεργασία σας μαζί μας θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση, οτιδήποτε κι αν προκύψει. Είμαστε στη διάθεσή σας για ο,τι χρειαστείτε.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου