Ασφάλιση μεταφοράς χρημάτων

Μία επιχείρηση ανεξαρτήτου μεγέθους μπορεί να υποστεί την βάσανο της ληστείας, ή κλοπής, με στόχο τα χρήματα που μπορεί να διαθέτει. Τα χρήματα ενδέχεται να κλαπούν κατά τη μεταφορά μεταξύ τράπεζας και γραφείου ή σε οποιαδήποτε άλλη διαδρομή.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις διαχειρίζονται χρήματα σε κάποιο στάδιο της λειτουργίας τους ( Πέραν της αυτόματης μεταφοράς χρηματικών ποσών από τράπεζα σε τράπεζα)

Όπως μετρητά, επιταγές, πιστωτικές κάρτες, καθιστώντας αυτή τη μορφή ασφάλισης άκρως απαραίτητη για τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις.

Γιατί πρέπει να το σκεφτείτε

  • Βασική προστασία των χρηματοοικονομικών και περιουσιακών στοιχείων
  • Προστασία για υπαλλήλους και άλλους υπεύθυνους που μεταφέρουν χρήματα
  • Ασφάλεια και ευρυθμία στη λειτουργία της επιχείρησης σας

Τα χαρακτηριστικά ενός συμβολαίου μπορεί να περιλαμβάνουν

  • Χρήματα κατά τη μεταφορά από και προς τράπεζες, που μεταφέρονται από υπαλλήλους
  • Προσωπική κάλυψη επίθεσης
  • Χρήματα σε επαγγελματικούς χώρους μέσα ή έξω από χρηματοκιβώτια
  • Κάλυψη χρημάτων σε καταθέσεις ασφαλείας

Η αναγκαιότητα…

Η φυσική μεταφορά χρημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο. Ακόμη και οι καλύτερες προσπάθειες εξασφάλισης χρημάτων κατά τη μεταφορά δεν αποτελούν απόλυτη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει ληστεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, δεν εκπλησσόμαστε που ακούμε νέα σχετικά με τα μετρητά κατά τη μεταφορά τους, και φαίνεται να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Οι αρχές προτρέπουν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να είναι πιο προσεκτικοί, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν απειλές ληστείας μετρητών.

Έχοντας υπόψη αυτούς τους κινδύνους, συνειδητοποιούμε την ανάγκη για την ασφάλιση χρήματος. Θεωρείται μία εξαιρετική και σοφή λύση για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους κινδύνων.

Τι καλύπτει συνήθως ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο μεταφοράς χρημάτων

Συνήθως, αυτός ο τύπος ασφάλισης καλύπτει απώλεια ή ζημία επαγγελματικών χρημάτων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ή εάν μεταφέρεται από τον ασφαλισμένο ή τους υπαλλήλους του.

Αναμένεται ότι μία ληστεία ή μία επίθεση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και τόπο, οι συνθήκες κατά τις οποίες μπορεί να καλυφθεί η ασφάλιση είναι επίσης λογικές.

Αυτές οι προϋποθέσεις είναι όταν τα χρήματα βρίσκονται σε απευθείας μεταφορά από την τράπεζα προς τον ασφαλισμένο χώρο, κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης ή κατά την επεξεργασία.

Αυτό σημαίνει ότι καλύπτονται χρήματα σε κλειδωμένα συρτάρια ή σε κλειδωμένη θυρίδα ασφαλείας.

Προϋποθέσεις κάλυψης

Ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις κάλυψης, υπάρχουν επίσης προϋποθέσεις αποκλεισμού. Υπάρχουν λοιπόν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μία ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να καλύψει απώλεια ή ζημιά. Αυτά περιλαμβάνουν κλοπή χρημάτων λόγω μη επιτηρούμενου μηχανοκίνητου οχήματος, απώλεια λόγω σφάλματος ή παράλειψης, ή απώλεια λόγω σκόπιμης καταστροφής.

Ποιος χρειάζεται ασφάλιση μεταφοράς χρημάτων;

Σχεδόν κάθε εταιρεία διατρέχει τον κίνδυνο κλοπής αγαθών η χρημάτων από πάσης “φύσεως” και θέσεως άτομα.

Επίσης προστατεύει από

  • Απώλεια χρημάτων που προκύπτουν από “οποιαδήποτε” αιτία
  • Απώλεια ή ζημιά σε ασφαλές δωμάτιο
  • Οποιαδήποτε περίπτωση μεταφοράς χρημάτων

Συμπερασματικά

Καθημερινά μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να μεταφέρουν σημαντικά χρηματικά ποσά σε τραπεζικά ιδρύματα και συνεργάτες ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που άτομα με εγκληματική δραστηριότητα οργανώνονται με σκοπό την κλοπή – ληστεία κατά την μεταφορά των χρημάτων και ως εκ τούτου να “χάνονται” χρήματα που μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Επομένως κρίνεται απαραίτητο η σύναψη ενός ασφαλιστικού συμβολαίου μεταφοράς χρημάτων ώστε να διασφαλιστεί μία πιθανή επίθεση κατά των οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας σας.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου