Ασφάλιση στόλου οχημάτων

Εάν η επιχείρησή σας βασίζεται σε πολλά οχήματα, η διευθέτηση της ασφάλισης μπορεί να είναι μία πρόκληση. Η ασφάλιση του στόλου θα μπορούσε να είναι η απάντηση.

Τι είναι η ασφάλιση στόλου οχημάτων;

Είναι η νομική απαίτηση να ασφαλίζεται το όχημά σας. Αυτό μπορεί να είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης με πολλά οχήματα, καθώς ίσως χρειαστεί να κάνετε διαφορετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Υπάρχει όμως ένας ευκολότερος τρόπος ασφάλισης.

Η ασφάλιση στόλου, καλύπτει το σύνολο των επαγγελματικών οχημάτων σας. Αυτά μπορεί να καταχωρηθούν στο όνομα μιας εταιρείας, ή τον/την διευθυντή της εταιρείας, επιτρέποντας σε μία ασφαλιστική εταιρεία να καλύπτει ολόκληρη την επιχείρηση σας.

Πόσα οχήματα υπολογίζονται ως στόλος οχημάτων;

Το σύνολο των οχημάτων που οι ασφαλιστές χαρακτηρίζουν ως στόλο ποικίλει μεταξύ των εταιρειών. Αλλά οι περισσότεροι θα θεωρήσουν ένα ελάχιστο και ένα μέγιστο αριθμό.

Εξαρτάται επομένως από την πολιτική της εταιρείας.

Ποια οχήματα θα καλύπτονται από ασφάλιση στόλου;

Και πάλι, αυτό ορίζεται από τον ασφαλιστή σας καθώς διαμορφώνει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στόλου. Αλλά πολλοί θα είναι ευέλικτοι με τα είδη των οχημάτων που καλύπτουν.

Καλύπτεται μία μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών χρήσεων.

Μπορείτε επίσης να καλύψετε ένα “μείγμα” οχημάτων αν και ένας ασφαλιστής έχει πολιτική “οποιουδήποτε οχήματος” , αξίζει να συζητήσετε ποια συγκεκριμένα οχήματα καλύπτονται.

Περιστασιακά μπορεί να αποκλειστούν οχήματα όπως ανυψωτικά οχήματα και εκσκαφείς.

Οι εταιρείες ταξί είναι λίγο διαφορετικές, καθώς θα χρειαζόταν είτε δημόσια είτε  ιδιωτική κάλυψη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ασφάλισης στόλου;

Ευκολότερη ρύθμιση της ασφάλισης σε πολλά οχήματα.

Με μόνο μία ημερομηνία ανανέωσης. Μία επιχείρηση μπορεί επίσης να λάβει έκπτωση καθώς αγοράζει μαζικά από ένα μόνο ασφαλιστή.

Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να ασφαλιστούν όλοι οι οδηγοί σε κάθε όχημα με αυτό που είναι γνωστό ως πολιτική “οποιουδήποτε οδηγού”

Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα οχήματα.

Ποια είναι τα πιθανά μειονεκτήματα της ασφάλισης στόλου οχημάτων;

Τα ασφάλιστρα των οχημάτων θα μπορούσαν να επηρεαστούν εφόσον ένας οδηγός είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε ατυχήματα.

Εάν έχετε ένα πρόγραμμα οδήγησης που είναι ιδιαίτερα “επιρρεπές” σε ατυχήματα αξίζει μάλλον να το εφαρμόσετε σε μία ξεχωριστή πολιτική.

Συχνά εταιρείες με στόλους, τα οχήματα “έρχονται και φεύγουν”. Εάν δεν ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρία και πρέπει να υποβάλετε αξίωση, ενδέχεται να είναι άκυρη.

Τι περιλαμβάνει η κάλυψη

 • Σωματικές βλάβες έναντι τρίτων
 • Υλικές ζημιές έναντι τρίτων

Προαιρετικά καλύπτονται και επιπλέον παράγοντες κινδύνου όπως

 • Κλοπή
 • Πυρκαγιά
 • Θραύση κρυστάλλων
 • Υλικές ζημιές ανασφάλιστου οχήματος κ.α

Πώς να αποκτήσω τη φθηνότερη ασφάλεια στόλου οχημάτων;

Όσον αφορά τη μείωση του κόστους ασφάλισης, πρόκειται για τη μείωση του κινδύνου. Μπορείτε να το κάνετε με:

 • Ηλεκτρικά – υβριδικά οχήματα
 • Απασχόληση οδηγών ηλικίας 25 ετών και άνω
 • Αποστολή των οδηγών σας σε εκπαιδευτικα μαθήματα
 • Τακτική συντήρηση
 • Προσθήκη πρόσθετης ασφάλειας
 • Οι κάμερες ταμπλό

Τα ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα ενδέχεται να μειώσουν τις τιμές της ασφαλιστικής κάλυψης. Οι κινητήρες σε αυτά τα οχήματα έχουν γενικά λιγότερη ισχύ από τα κανονικά οχήματα, επομένως θεωρούνται “ασφαλέστεροι” από τους ασφαλιστές. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2 τους είναι επίσης χαμηλότερες.

Ποιο είναι το κόστος της ασφάλισης ενός στόλου οχημάτων;

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του στόλου σας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχετε τη σωστή ασφάλιση στόλου για την επιχείρησή σας. Νομοθετικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες συμβάλλουν στην αύξηση ή μείωση του κόστους.

Συζητώντας με τον ασφαλιστή σας μπορεί να διαμορφώσετε ένα οικονομικό ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες της  επιχείρησης σας.

Συμπερασματικά 

Η ασφάλιση στόλου οχημάτων μπορεί να θεωρηθεί μία επένδυση για την επιχείρηση σας,καθώς μειώνει τον κίνδυνο οικονομικων απωλειών, προστατεύοντας ταυτόχρονα και την βιωσιμότητα των επιχειρηματικών σας στόχων.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου