Αστική Ευθύνη Αρχιτέκτονα

Ο Αρχιτέκτονας μηχανικός έχει ως αντικείμενο απασχόλησης τον αρχιτεκτονικό και αστικό σχεδιασμό, τη συντήρηση και αποκατάσταση, το σχεδιασμού τοπίου και περιβάλλοντος, και του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου με πρακτικές, χρήσιμες και αισθητικά ικανοποιητικές λύσεις. Μελετά και σχεδιάζει τη διαμόρφωση του εσωτερικού και εξωτερικού των κτιρίων σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τη σχετική νομοθεσία, συνεργαζόμενος με τον πολιτικό μηχανικό, τον τοπογράφο και τον μηχανολόγο μηχανικό.

Το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα είναι ένα επάγγελμα ιδιαίτερα υψηλής εξειδίκευσης. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν μόνο τη φωτεινή πλευρά της αρχιτεκτονικής ως επάγγελμα και δε συνειδητοποιούν ότι είναι γεμάτη ευθύνες. Οποιαδήποτε αρχιτεκτονική εταιρεία ή μεμονωμένος αρχιτέκτονας ενδέχεται να φέρει βαριές υποχρεώσεις λόγω απρόοπτων γεγονότων.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αντίκτυπο στο σχεδιασμό των κτιρίων και είναι απαραίτητο για τους σύγχρονους αρχιτέκτονες να κατανοήσουν τα συνεχώς μεταβαλλόμενα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους. Παρ ‘όλα αυτά, ο αρχιτέκτονας πρέπει ακόμη να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, αφού η επιτυχία ενός κτιρίου βρίσκεται στα χέρια τους. Μετά από πολλά χρόνια εκπαίδευσης και εμπειρίας, η πλειονότητα των αρχιτεκτόνων αισθάνεται άνετα τόσο στο στάδιο σχεδίασης, όσο και στην εποπτεία του εργοταξίου.

Τέτοιες συνθήκες ωστόσο απαιτούν την προστασία της αστικής ευθύνης για έναν μεμονωμένο αρχιτέκτονα ή την εταιρεία του. Η Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης προστατεύει τους επαγγελματίες αρχιτέκτονες σε περίπτωση νομικών ισχυρισμών που καταγγέλλουν αμέλεια εκ μέρους του αρχιτέκτονα κατά την άσκηση του επαγγέλματος του. Μερικές φορές, ακόμη και όταν η υπόθεση αποδειχθεί ότι δεν έχει εγκυρότητα, το νομικό κόστος που συνεπάγεται η επίλυση της υπόθεσης μπορεί να είναι σημαντικό και μπορεί ακόμη και να ασκήσει έντονη οικονομική πίεση σε έναν αρχιτέκτονα ή μια εταιρεία, ενώ η δυσφήμιση που θα υποστεί μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επαγγελματική του πορεία. Ως εκ τούτου, η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης είναι απαραίτητη για όλους τους αρχιτέκτονες και τις εταιρείες.

Ποιους αφορά;

Όλους τους νόμιμα αναγνωρισμένους επαγγελματίες Αρχιτέκτονες ή Εταιρείες που ασκούν δραστηριότητα, παρέχουν υπηρεσίες και κατά την άσκηση του επαγγέλματος προκαλέσουν σε Τρίτους, υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες, θάνατο και αντίστοιχες οικονομικές ζημιές προς Τρίτους.

Τι καλύπτει ένα Ασφαλιστήριο Αστικής ευθύνης Αρχιτέκτονα;

Η Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης καλύπτει τον ασφαλιζόμενο έναντι εξόδων που θα καταστεί υπεύθυνος να καλύψει για αποζημιώσεις προς Τρίτους ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε αξίωσης στην οποία εκτέθηκε.

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα είναι:

Αξιώσεις σύμβασης

Αυτό μπορεί να έχει αναρίθμητες μορφές, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν ζητήματα που προκύπτουν από:

Την άμεση εργασία του αρχιτέκτονα σε ένα έργο, την αποτυχία τήρησης των συμβατικών προθεσμιών και οποιαδήποτε εργασία δεν πληροί ένα πρότυπο που αναφέρεται ειδικά στη σύμβαση.

Ευθύνη σχεδιασμού

Λανθασμένες Επιθεωρήσεις και παρατηρήσεις

Η ΤΕ-TRUST Α.Ε βρίσκεται δίπλα στον επαγγελματία σεβόμενη τη σταδιοδρομία του. Με βασική μας προτεραιότητα την ειλικρινή συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις μέσα από τα ασφαλιστικά μας πακέτα προκειμένου να διασφαλίσετε τόσο την επαγγελματική σας φήμη όσο και την βιωσιμότητα της επιχείρησή σας.

Με τη χρόνια πορεία μας στον ασφαλιστική αγορά έχουμε καταφέρει να σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στον άνθρωπο και κύριο μέλημα μας τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης. Είμαστε στην διάθεση σας για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου