Αστική Ευθύνη Δικηγόρου & Δικηγορικής Εταιρίας

Η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης είναι επιτακτική για ορισμένα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων που ασκούν ένα επάγγελμα κύρους και εμπιστοσύνης. Το δικηγορικό επάγγελμα, πέραν της εκπροσώπησης των πελατών στα δικαστήρια, περιλαμβάνει και την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής έναντι αμοιβής. Ωστόσο, όπως κάθε επαγγελματίας, έτσι και ο δικηγόρος ενδέχεται να εκτεθεί σε αξιώσεις και πρέπει να είναι έτοιμος να προστατευτεί από τις επιπτώσεις ενδεχόμενων αρνητικών κατηγοριών (βάσιμων ή μη) που είναι αναπόφευκτες όταν υπάρχει συνεργασία με πελάτες που θα προκύψουν διαφορές.

Η Αστική Ευθύνη καθορίζει ένα σφάλμα που δεν αποτελεί εγκληματική πράξη. Περιλαμβάνει την ευθύνη για παραβίαση της σύμβασης ή άλλες πληρωμές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί κατά την άσκηση της δικηγορικής δραστηριότητας. Περιλαμβάνει επίσης περιπτώσεις παραβίασης των δικηγορικών καθηκόντων που οφείλονται σε αμέλεια ή αδικαιολόγητη άρνηση παροχής υπηρεσιών εφόσον από την πράξη ή παράλειψη του υπόχρεου δικηγόρου προέκυψε ζημιά σε βάρος του πελάτη του. Η απώλεια αρχείων ή δεδομένων είναι επίσης μια περίπτωση που εμπίπτει στην κατηγορία Αστικής Ευθύνης και, ως εκ τούτου, η προστασία των συμφερόντων των Δικηγόρων και των Δικηγορικών Εταιρειών και περιλαμβάνεται επίσης στο πακέτο Ασφαλιστικής κάλυψης.

Αυτό το είδος επαγγελματικής προστασίας πρέπει να θεωρείται επένδυση και όχι πολυτέλεια αφού τα οφέλη σε περίπτωση αγωγής αξίζουν περισσότερο από το κόστος της ασφάλισης, ενώ η ζημιά που θα προκαλούσε μια αγωγή θα μπορούσε να καταστρέψει την επιχείρηση οικονομικά.

Ποιος χρειάζεται Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης;

Σε ορισμένες χώρες είναι υποχρεωτικό για τους δικηγόρους να κάνουν χρήση αυτού του είδους ασφάλισης. Δεδομένης της φύσης του επαγγέλματος, είναι πολύ πιθανό να εγερθούν αξιώσεις εναντίον του επαγγελματία δικηγόρου σχετικά με την εργασία αυτού. Επομένως, για την προστασία τους από πιθανή οικονομική δυσκολία που προκαλείται από αυτές τις αξιώσεις, συνιστάται η χρήση επαγγελματικής ασφάλισης. Ουσιαστικά, εάν πιστεύετε ότι η άσκηση του επαγγέλματός σάς σας εκθέτει σε τέτοιου είδους κινδύνους, είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να διασφαλίσετε κοντά μας την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και φήμη.

Τι καλύπτει η Ασφάλιση Αστικής ευθύνης Δικηγόρου/ Δικηγορικής Εταιρείας

Το είδος της κάλυψης εξαρτάται από τον τύπο της επιχείρησης.

Για την καλύτερη κατανόηση του τι καλύπτει το συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης Δικηγόρου και Δικηγορικών Εταιρειών σας παραθέτουμε ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα ζημιών που μπορούν να καλυφθούν από την εν λόγω ασφάλιση, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των λοιπών όρων και προϋποθέσεων που προβλέπονται από την εκάστοτε συναφθείσα ασφαλιστική σύμβαση μεταξύ ασφαλιστή και ασφαλισμένου:

  • Διαδικαστικά λάθη
  • Παραγραφές αδικημάτων
  • Προθεσμίες
  • Λανθασμένη επαγγελματική συμβουλή
  • Εμπορικό δίκαιο (λάθη σε εμπορικές συμβάσεις)
  • Επιλογή δικαίου
  • Παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η TE-TRUST Α.Ε διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ασφαλιστικών προγραμμάτων τα οποία συμπορεύονται με τις απαιτήσεις των σύγχρονων επαγγελματιών και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος των αναγκών σας. Σεβόμενη το έργο σας ως επαγγελματίες, προστατεύει την επιχείρησή σας και εξασφαλίζει την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου