Αστική ευθύνη ιατρού

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των ιατρικών λαθών τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκοσμίως. Πρόκειται για λάθη που συνδέονται είτε με τη διάγνωση μιας ασθένειας, είτε με τη θεραπεία αυτής, είτε με τις χειρουργικές πράξεις και είναι αποτέλεσμα παράλειψης ή αμέλειας του εκάστοτε ιατρού. Τα ιατρικά λάθη ή οι παραλείψεις μπορούν να οδηγήσουν στην πρόκληση σοβαρότατων και μόνιμων σωματικών βλαβών, ακόμη και στο θάνατο ενός ασθενούς, γι’αυτό και η απαίτηση για οικονομική αποζημίωση μπορεί να φτάσει σε υπέρογκα ποσά. Ως εκ τούτου, η κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ιατρού καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ.

Λίγα λόγια για τα προγράμματα Αστικής Ευθύνης Ιατρού

Τα προγράμματα Αστικής Ευθύνης Ιατρού είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και εξατομικευμένα. Παρέχουν πληθώρα επιλογών ορίων ευθύνης, ώστε να ταιριάζουν τόσο με τις ανάγκες, όσο και με την οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου ενώ παράλληλα παρέχουν πληθώρα καλύψεων για να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει και να διαμορφώσει το πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για αυτόν.

Αστική Ευθύνης Ιατρού-Καλύψεις

Τα προγράμματα ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Ιατρού απευθύνονται σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και παρέχουν την κάλυψη αστικής ευθύνης για αποζημιώσεις που μπορεί να διεκδικήσουν οι ασθενείς ή τα οικεία πρόσωπα θανόντων. Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα καλύπτουν σωματικές βλάβες ή θάνατο που μπορεί να προξενήσει ο ασφαλισμένος ιατρός και που προέκυψαν από πράξεις ή παραλείψεις του, συνέπεια ατυχήματος, κατά τη διάρκεια της νόμιμης άσκησης των καθηκόντων του στο πλαίσιο της ειδικότητάς του. Η κάλυψη επεκτείνεται και στις περιπτώσεις άμεσης ανάγκης κατά τις οποίες, ο γιατρός καλείται να παρέχει τις πρώτες βοήθειες, πέραν της ειδικότητάς του.

Στα περισσότερα προγράμματα παρέχεται και η κάλυψη της Νομικής Προστασίας προκειμένου να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα και οι δικηγορικές αμοιβές.
Μια ακόμα σημαντική,προαιρετική κάλυψη που παρέχεται μέσω των συμβολαίων αστικής ευθύνης ιατρού είναι η Αστική Ευθύνη χώρου και αφορά όσους ενδιαφερόμενους διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Ποιοι καλύπτονται

Τα ασφαλιστικά προγράμματα αφορούν επιστήμονες ιατρούς που έχουν νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αναγνωρισμένη από τον ιατρικό σύλλογο της ειδικότητας του ιατρού. Οι ειδικότητες που καλύπτονται είναι (ενδεικτικά): μαιευτήρες, γυναικολόγοι, αναισθησιολόγοι, γαστρεντερολόγοι, ορθοδοντικοί, οδοντίατροι, ακτινολόγοι, ραδιολόγοι, χειρουργοί, νευροχειρουργοί, φυσικοθεραπευτές και πολλές άλλες.

Κόστος συμβολαίου Αστικής Ευθύνης Ιατρού

Το κόστος ενός συμβολαίου Αστικής Ευθύνης Ιατρού ποικίλει και είναι ανάλογο:

  • Της ειδικότητας του ιατρού.Κάθε ειδικότητα έχει άλλη επικινδυνότητα και πιθανότητα πρόκλησης ιατρικού λάθους και συνεπώς διαφορετικό κόστος. Οι ειδικότητες ιατρών που χειρουργούν θεωρούνται πιο επικίνδυνες και κατ’ επέκταση τα ασφάλιστρα είναι υψηλότερα από τις υπόλοιπες.
  • Των ορίων κάλυψης. Όσο μεγαλύτερο όριο κάλυψης επιλέξει ένας ασφαλισμένος, τόσο υψηλότερο το ποσό των ασφαλίστρων.
  • Της σχέσης εργασίας του ιατρού (κρατικός-ΕΣΥ, ΙΚΑ, ιδιωτική εργασία, ιδιώτης-ΙΚΑ). Σε ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες, παρέχονται εκπτώσεις σε ιατρούς που εργάζονται σε Δημόσια νοσοκομεία ή είναι ειδικευόμενοι.
  • Της τιμολογιακής πολιτικής της ασφαλιστικής εταιρείας που θα επιλεγεί. Τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης ιατρού διαφέρουν από ασφαλιστική σε ασφαλιστική, όπως επίσης και η ασφάλιση ή μη συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Η TE-TRUST είναι εδώ για να παρέχει την καλύτερη δυνατή καθοδήγηση και εξυπηρέτηση σε όλους εσάς που μας στηρίζετε όταν εμείς σας έχουμε ανάγκη,τους γιατρούς. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας, σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστείτε τη βοήθειά μας και είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου