Αστική Ευθύνη Πολιτικού Μηχανικού

Στη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ο άνθρωπος έχει καταφέρνει να δημιουργήσει σημαντικά επιτεύγματα. Ένα επάγγελμα που γνωρίζει μεγάλη άνθιση είναι αυτό του Πολιτικού Μηχανικού. Οι επαγγελματίες μηχανικοί έχουν καταφέρει να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα πολλών ανθρώπων. Χτίζουν τα θεμέλια μιας ολόκληρης κοινωνίας ενώ παράλληλα φέρουν τεράστια ευθύνη για τη σωστή και ασφαλή δόμηση αυτής.
Ωστόσο, όπως σε κάθε επάγγελμα, έτσι και σε αυτό του πολιτικού μηχανικού, μπορούν να συμβούν γεγονότα που δεν είχαν προβλεφθεί. Μπορούν να συμβούν γεγονότα που ενδέχεται να διαταράξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα των μηχανικών. Για το λόγο αυτό, υπάρχει η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Πολιτικού Μηχανικού που εξασφαλίζει την προστασία των συμφερόντων των μηχανικών σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης κρίνεται απαραίτητη και εφαρμόζεται σε όλες τις σύγχρονες χώρες του κόσμου. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με γνώμονα την Προστασία του Καταναλωτή επιβάλλει στα κράτη – μέλη την Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών και την προστασία του Ανταγωνισμού.

Ποιους αφορά;

Όλους τους Επαγγελματίες Μηχανικούς που προσφέρουν υπηρεσίες Μελέτης, Επίβλεψης, Τεχνικού Συμβούλου και από λάθος ή παράλειψή τους μπορεί να προκληθούν υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες / θάνατος και αντίστοιχες οικονομικές ζημιές προς Τρίτους.

Τι καλύπτει ένα Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Αστικής ευθύνης Πολιτικού Μηχανικού;

Το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης, κατά κύριο λόγο, παρέχει κάλυψη Αστικής Ευθύνης για αποζημιώσεις που αφορούν υλικές ζημιές, σωματική βλάβη, θάνατο, άμεση ή έμμεση χρηματική απώλεια, ηθική βλάβη κλπ, που προκύπτουν από λάθος ή παράλειψη κατά την άσκηση του επαγγέλματος του πολιτικού μηχανικού (Μελέτη, Επίβλεψη, κλπ). Συμπεριλαμβάνεται, επίσης, η κάλυψη Νομικής Προστασίας, όπως τα έξοδα υπεράσπισης ανεξάρτητα από το αν είναι βάσιμες οι κατηγορίες. Και φυσικά νομικές – δικαστικές δαπάνες εφόσον η υπόθεση διευθετηθεί εξωδικαστικά ή δικαστικά. Η Ασφάλεια Αστικής ευθύνης περιλαμβάνει επίσης την πιθανή αποζημίωση που απαιτείται σε περίπτωση που χαθεί η αγωγή.

Η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης επαγγελματία προστατεύει την επαγγελματική σας δραστηριότητα, την επιχείρησή σας και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα αυτής. Στην επαγγελματική ζωή κάθε επαγγελματία, υπάρχουν περιπτώσεις που καλούμαστε να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας και να προνοήσουμε για το μέλλον της επαγγελματικής μας καριέρας. Συνεπώς πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλίζουμε τόσο την επαγγελματική μας σταδιοδρομία που με κόπο έχουμε κατακτήσει, όσο και την φήμη μας ως επαγγελματίες.

Στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε και με καθεστώτα που αλλάζουν συνεχώς, κρίνεται απαραίτητο να δώσουμε την πρέπουσα βαρύτητα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Σε ένα οικονομικό – επιχειρηματικό περιβάλλον που βιώνει συνεχείς αλλαγές και δυσκολεύει η Ασφάλιση της Επαγγελματικής Ευθύνης δεν είναι «πολυτέλεια» αλλά «επένδυση».

Ποιο ασφαλιστήριο Αστικής Ευθύνης ταιριάζει για μένα;

Διαφορετικές επιχειρήσεις καθώς και επαγγέλματα έχουν επίσης διαφορετικές ανάγκες. Έτσι, θα είναι σημαντικό να λάβετε τη συμβουλή ενός ειδικού στον ασφαλιστικό τομέα, προκειμένου να γνωρίζετε εάν θα χρειαστείτε πραγματικά ένα συμβόλαιο, τι είδους περιστάσεις θα καλύπτονται από το συμβόλαιο σας, πόσο μεγάλες πρέπει να είναι και άλλες βασικές πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο πολιτικής. Η TE-TRUST Α.Ε μπορεί να παρέχει στον πελάτη προτάσεις, απόψεις και συμβουλές σχετικά με το ιδανικό ασφαλιστικό πρόγραμμα και τη διαθέσιμη κάλυψη.

Η TE-TRUST Α.Ε κατανοεί πλήρως τη σημασία της επαγγελματικής σας περιουσίας και είναι στη διάθεση σας ώστε να σας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προκειμένου να νιώσετε ασφάλεια και σιγουριά κοντά μας.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου