Αστική ευθύνη ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων

Ο κίνδυνος ατυχήματος σε οποιονδήποτε χώρο μιας επιχείρησης είναι πάντα υπαρκτός και η κάλυψη για τους κινδύνους αυτούς είναι άκρως επιτακτική. Ως εκ τούτου, η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε επιχείρηση. Έτσι, και στην περίπτωση των ξενοδοχείων αλλά και κάθε είδους τουριστικού καταλύματος, η κάλυψη Αστικής Ευθύνης κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Με την ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ξενοδοχείου ή οποιουδήποτε άλλου είδους τουριστικού καταλύματος, ο εκάστοτε επιχειρηματίας καταφέρνει να προστατεύσει την επιχείρησή του από οποιαδήποτε απαίτηση προκύψει από πελάτες εξαιτίας ενός ατυχήματος εντός των εγκαταστάσεων του καταλύματος. Το ύψος μιας τέτοιας απαίτησης μπορεί να φέρει τον επιχειρηματία σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, ακόμη και να κινδυνεύσει το μέλλον της επιχείρησής του εάν δεν έχει προβλεφθεί η κάλυψη αυτής.

Τί καλύπτει η Αστική Ευθύνη Ξενοδοχείου

Η Αστική Ευθύνη Λειτουργίας Ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενώνων κλπ) αφορά την ευθύνη του ιδιοκτήτη φυσικού ή νομικού προσώπου και των υπαλλήλων του για σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους εξαιτίας ατυχήματος που τυχόν συμβεί κατά την παραμονή τους στις εγκαταστάσεις του καταλύματος. Καλύπτει, δηλαδή, την ευθύνη του ιδιοκτήτη για αποζημιώσεις που διεκδικούν οι πελάτες για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της επιχείρησης, από άδικες πράξεις, αμέλεια ή παραλείψεις δικές του ή των προσώπων που έχει στην υπηρεσία του και σχετίζονται με τους χώρους λειτουργίας και τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Το κόστος της ασφάλισης Αστικής Ξενοδοχείου

Το κόστος της ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Ξενοδοχείου διαμορφώνεται ανάλογα το μέγεθος της επιχείρησης και τη διάρκειας λειτουργίας αυτής. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν τα όρια της κάλυψης και οι επιπλέον προαιρετικές καλύψεις. Γενικά, πρόκειται για ένα πολύ προσιτό κόστος, το οποίο δύναται να καταβάλει κάθε επιχειρηματίας και ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις παροχές του συμβολαίου.

Προϋποθέσεις Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Ξενοδοχείου

Προκειμένου να συνάψετε συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης Ξενοδοχείου με μια ασφαλιστική εταιρεία, πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Οι πιο σημαντικές είναι:
Να λαμβάνονται και να τηρούνται όλατα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις του καταλύματος.
Να έχουν ληφθεί μέτρα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.

Η TE-TRUST δραστηριοποιείται στην αγορά των ασφαλίσεων εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας κατορθώσει να συνάψει συνεργασία με τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες. Έτσι, έχουμε καταφέρει να παρέχουμε τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθε επαγγελματία. Είμαστε πάντα έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε και μαζί να εξασφαλίσουμε το μέλλον της επιχείρησής σας.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου