Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα επιχειρήσεων

Κάθε επιχείρηση που σέβεται και θέλει να δίνει κίνητρα αλλά και να ανταμοίβει τους υπαλλήλους της, φροντίζει ώστε αυτοί να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές προκειμένου να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια. Ειδικά, σε μια εποχή,όπως τη σημερινή, που η αβεβαιότητα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα αποτελούν μια από τις καλύτερες λύσεις για κάθε επιχείρηση και εργαζόμενο. Εμφανής είναι, άλλωστε, και η ανάπτυξη των ομαδικών ασφαλίσεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με τα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα να κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Ένα από τα πιο απαραίτητα ασφαλιστικά προγράμματα, λοιπόν, που ολοένα και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να παρέχουν στους εργαζομένους τους είναι τα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τα κενά και τις ελλείψεις της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Λίγα λόγια για τα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα επιχειρήσεων και εταιρειών

Στην αγορά διατίθεται μια ευρεία γκάμα ομαδικών ασφαλιστικών προγραμμάτων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες κάθε επιχείρησης. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να διαμορφωθούν και να προσαρμοστούν έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις τόσο της επιχείρησης, όσο και των υπαλλήλων αυτής ενώ από αρκετές εταιρείες δίνεται και η δυνατότητα συμμετοχής και του εργαζομένου στο πρόγραμμα με δικές του εισφορές αλλά και αναπροσαρμογής των εισφορών σε ετήσια βάση. Ύστερα από μια καλή έρευνα, είναι σίγουρο πως κάθε εταιρεία θα βρει το πρόγραμμα που της ταιριάζει περισσότερο. Ο ελάχιστος αριθμός ατόμων για την σύναψη συμβολαίου είναι τα πέντε άτομα.

Οφέλη των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων για την εταιρεία.

Κάθε επιχείρηση έχει πολλούς λόγους να στραφεί σε ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και αυτό διότι έχει και η ίδια πολλά οφέλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων
 • Ανάπτυξη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην επιχείρηση και τους υπαλλήλους
 • Αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση
 • Βελτίωση του κύρος και της φήμη της επιχείρησης στην αγορά
 • Προσέλκυση νέων στελεχών
 • Φορολογικά οφέλη – φοροαπαλλαγές

Πλεονεκτήματα των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων για τους εργαζόμενους

 • Συμπλήρωση των παροχών της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης
 • Λιγότερο άγχος για το μέλλον και δυνατότητα οικονομικού προγραμματισμού
 • Αίσθημα ικανοποίησης και ανταμοιβής των κόπων τους
 • Εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής στα χρόνια της συνταξιοδότησης
 • Φορολογικά οφέλη

Φορολογικά οφέλη και φοροαπαλλαγές

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε τα φορολογικά οφέλη προς την εταιρεία αλλά και τους εργαζόμενους που αποτελούν ένα σπουδαίο κίνητρο για τη σύναψη ενός ομαδικού ασφαλιστικού συμβολαίου. Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν. 4172/2013 άρθρο 14) που είναι σε ισχύ από την 1/01/2014 οι εισφορές του εργοδότη για τα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, εκπίπτουν πλήρως από το φορολογητέο εισόδημα. Το ίδιο ισχύει και για τις εισφορές του εργαζόμενου ενώ όταν έρθει η στιγμή καταβολής της παροχής, αυτή δε συνυπολογίζεται ως εισόδημα για την καταβολή φόρου αλλά έχει αυτοτελή φορολόγηση (Ν. 4172/2013 άρθρο 15).

Μια πολύ σημαντική απόφαση προκειμένου κάποιος να μείνει απολύτως ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα και τις παροχές του συμβολαίου, είναι η επιλογή της εταιρείας και του ασφαλιστικού συμβούλου. Η TE-TRUST έχει άριστη και πολυετή συνεργασία με τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς, εξασφαλίζοντας έτσι τις καλύτερες λύσεις και παροχές για τους πελάτες μας. Επιπλέον, οι έμπειροι και υπεύθυνοι συνεργάτες μας, έχοντας ολοκληρωμένη γνώση των ασφαλιστικών προϊόντων είναι έτοιμοι να σας κατευθύνουν προς την καλύτερη επιλογή και να σας εξυπηρετούν ακούραστα σε ο,τι κι αν χρειαστείτε.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου