Ασφάλεια Νομικής Προστασίας

Τί είναι η ασφάλιση νομικής προστασίας

Νομική προστασία είναι η ασφαλιστική κάλυψη κατά την οποία ο ασφαλισμένος, καταβάλλοντας ένα συγκεκριμένο ποσό -το ασφάλιστρο-, απαλλάσσεται από τα δικηγορικά έξοδα και τις δικαστικές δαπάνες προκειμένου να διεκδικήσει μια δίκαιη απαίτησή του ή να υπερασπίσει τον εαυτό του στα ποινικά δικαστήρια όταν αυτό καταστεί απαραίτητο. Αντ’ αυτού τα έξοδα αναλαμβάνει ο ασφαλιστής. Με απλά λόγια, ο ασφαλισμένος για Νομική Προστασία απαλλάσσεται από το οικονομικό βάρος μιας νομικής διαφοράς κι έτσι ανενόχλητος και χωρίς οικονομικές έγνοιες ή περιορισμούς μπορεί να προστατεύει τα έννομα συμφέροντά του οποιαδήποτε στιγμή κι αν χρειαστεί.

Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας περιλαμβάνει αρκετά είδη όπως: νομική προστασία ιδιώτη, επαγγελματική νομική προστασία για όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς κλάδους, νομική προστασία αυτοκινήτου και άλλα. Τα ποσά κάλυψης καθώς και οι επιμέρους ασφαλιστικές καλύψεις εξαρτώνται από το πρόγραμμα ασφάλισης που επιλέγει ο καθένας σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες.

Ποια είναι η αναγκαιότητα της Νομικής Προστασίας

Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας έχει καταστεί σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ και αυτό επειδή ολοένα και περισσότερο οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με απλά, καθημερινά ή πιο σύνθετα και δύσκολα προβλήματα, των οποίων η λύση συχνά δίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ως εκ τούτου, τα εμπλεκόμενα μέρη μιας διαμάχης ή διαφωνίας χρειάζεται να καταφύγουν σε νομικές ενέργειες προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκιο τους ή να υπερασπίσουν τον εαυτό τους. Αυτές οι ενέργειες, βέβαια, απαιτούν αρκετά υψηλές χρηματικές δαπάνες και χρόνο,τα οποία σε συνδυασμό με το συχνά αβέβαιο δικαστικό αποτέλεσμα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στο να καταφύγει κάποιος στα δικαστήρια και να προστατέψει τα δικαιώματά του. Η κάλυψη της Νομικής Προστασίας δίνει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους όποτε το χρειάζονται.

Πώς λειτουργεί η κάλυψη Νομικής Προστασίας

Πιο συγκεκριμένα, με την κάλυψη νομικής προστασίας έχετε την υποστήριξη ανθρώπων που αναλαμβάνουν τον εξώδικο διακανονισμό των δικαστικών υποθέσεών σας με επαγγελματισμό και εξειδικευμένη γνώση.

 • Συγκεντρώνουν όλα τα δημόσια έγγραφα σε κάθε φάκελο ζημίας (ΑΒΣ, ΔΤ, Δικογραφία).
 • Αναλαμβάνουν τις διαπραγματεύσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό και πάντα σε συμφωνία μαζί σας.
 • Η ανάθεση των υποθέσεων σε δικηγόρους γίνεται με κριτήριο την εξειδίκευση και την εμπειρία τους.
 • Παρακολουθούν την εξέλιξη κάθε δικαστικής υπόθεσης από την αρχή μέχρι το τέλος κρατώντας αντίγραφα των δικογράφων σε κάθε φάκελο ζημίας ώστε να μπορούν να σας ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή.
 • Στις υποθέσεις εξωτερικού γλωσσομαθείς διακανονιστές έρχονται σε επαφή με τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, κλιμάκια ελέγχου, τελωνεία κλπ.)
 • Τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων μεταφράζονται και προωθούνται στο εξωτερικό και αλληλογραφούν με τις αλλοδαπές αρχές και τους τοπικούς δικηγόρους στις βασικές ξένες γλώσσες.
 • Επίσης σας παρέχονται νομικές συμβουλές καθώς και κατευθύνσεις και σύσταση δικηγόρων για μη ασφαλιστικές περιπτώσεις.

Η TETRUST  διαθέτει τα κατάλληλα ασφαλιστικά προγράμματα νομικής προστασίας για κάθε ενδιαφερόμενο και βρίσκεται πάντα στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει. Η πολυετής εμπειρία των συνεργατών μας στον κλάδο της νομικής προστασίας σας εξασφαλίζει σιγουριά και τις ιδανικές λύσεις για ο,τι κι αν προκύψει στο μέλλον.

Ασφαλιστείτε, λοιπόν, για νομική προστασία

 • Αυτοκινήτου
 • Επαγγέλματος-επιχείρησης
 • Οικογενείας
 • Ατομική

και παραμείνετε ήρεμοι ό,τι κι αν συμβεί.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου