Ασφάλεια Σκάφους

Η ασφάλιση σκάφους αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους όσους έχουν ή ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το δικό τους σκάφος. Είναι μια ασφάλιση υποχρεωτική από τον νόμο και αφορά τις καλύψεις Αστικής Ευθύνης προς τρίτους εξαιτίας κάποιου ατυχήματος που μπορεί να συμβεί με σκάφος. Ως ατυχήμα ορίζεται ένα γεγονός εξωτερικό, τυχαίο, βίαιο, απρόβλεπτο και ανεξάρτητο από τη θέληση του ασφαλισμένου. Πιο συγκεκριμένα, η ασφάλεια σκάφους προστατεύει τον κάτοχο του σκάφους από την οικονομική ζημιά που θα υποστεί εάν κληθεί να αποζημιώσει τρίτους για πρόκληση τραυματισμού ή θανάτου, για υλικές ζημιές άλλων σκαφών ή λιμένων καθώς και για τυχόν πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

Προαιρετικές καλύψεις

Τα ασφαλιστικά πακέτα που διατίθενται στην αγορά δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε ασφαλισμένο να προσθέσει επιπλέον καλύψεις προκειμένου να διαμορφώσει το πρόγραμμα που εκείνος επιθυμεί και δύναται να πληρώσει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα πιο πλήρες πακέτο και να προστατέψει τον εαυτό του αλλά και το σκάφος του από ποικίλους κινδύνους όπως:

 • Ολική ή μερική κλοπή
 • Κακόβουλες πράξεις
 • Πυρκαγιά
 • Πειρατεία
 • Έκρηξη
 • Προσάραξη
 • Ημιβύθιση
 • Σύγκρουση με άλλο πλοίο
 • Ιδίες ζημιές κλπ.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα επιπρόσθετης ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί το σκάφος για θαλάσσια σπορ. Σε αυτή την περίπτωση, η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία υπολογίζει το σχετικό επασφάλιστρο για την κάλυψη ατυχήματος και ζημιών που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας.

Κόστος ασφάλισης σκάφους

Το κόστος ασφάλισης σκάφους είναι ανάλογο του είδους του σκάφους (αναψυχής, επαγγελματικό, ιστιοφόρο, φουσκωτό κλπ.) και της ιπποδύναμης της μηχανής του σκάφους, ενώ σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες, η ηλικία του χειριστή ενδέχεται να παίζει κάποιο ρόλο. Άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει το ύψος των ασφαλίστρων είναι οι επιπλέον προαιρετικές καλύψεις. Ωστόσο, γενικά πρόκειται για μια ασφάλεια με λογικό κόστος που καθένας μπορεί να προσαρμόσει στα μέτρα του. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως η βασική ασφάλιση του σκάφους μας -Αστική Ευθύνη Σκάφους- πέρα από το ότι είναι υποχρεωτική από τον νόμο και μας γλιτώνει από το πρόστιμο που αναλογεί στα ανασφάλιστα σκάφη, οφείλει να είναι μια προσωπική μας υποχρέωση προς τους άλλους, αν όχι και προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Ένας ιδιοκτήτης ανασφάλιστου σκάφους φέρει την ίδια ευθύνη με έναν ιδιοκτήτη ανασφάλιστου οχήματος.

Πλεονεκτήματα ασφάλισης σκάφους στην TE-TRUST

Μεγάλη ποικιλία ασφαλιστικών πακέτων από τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να υπάρχει αντικειμενική σύγκριση τιμών και καλύψεων με στόχο την εύρεση της πιο συμφέρουσας προσφοράς για τον καθένα.
Οι διαδικασίες ασφάλισης και ανανέωσης συμβολαίων είναι ταχύτατες, απλές και εύκολες για όλους τους ενδιαφερόμενους όπου και αν βρίσκονται.
Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι και όλο το προσωπικό της TE-TRUST είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα ώρα και στιγμή και ιδίως σε περίπτωση αποζημίωσης, παρέχοντάς σας την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Στην TE-TRUST μπορείτε να ζητήσετε προσφορά για την ασφάλιση σκαφών διαφόρων κατηγοριών όπως:

 • ιστιοφόρων
 • μηχανοκίνητων
 • ταχύπλοων και άλλων.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Κάποιος από τους εξειδικευμένους ασφαλιστικούς μας συμβούλους θα απαντήσει σε όλες σας τις απορίες και θα σας εξυπηρετήσει σε ο,τι χρειαστείτε.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου