Ασφάλεια Σπιτιού

Η κατοικία μας είναι το μέρος στο οποίο όλοι αισθανόμαστε ασφαλείς, παρέχει στέγαση σε εμάς και την οικογένειά μας και συνάμα αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Έτσι, η ασφάλιση της κατοικίας μας πρέπει να είναι για όλους μας, βασική προτεραιότητα. Συνάπτοντας ένα συμβόλαιο ασφάλισης σπιτιού, μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι πως οποιαδήποτε ζημιά και αν προκύψει σε αυτό, θα είμαστε σε θέση να την αποκαταστήσουμε και να επαναφέρουμε την κατοικία μας στην πρότερη κατάστασή της, προκειμένου να συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτήν.

Κίνδυνοι στο σπίτι που καλύπτονται

Οι κίνδυνοι από τους οποίους πρέπει να προστατευτούμε είναι πολλοί και συχνά απρόβλεπτοι από εμάς τους ίδιους. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σφαιρικά ενημερωμένοι για τα προγράμματα ασφάλισης σπιτιού και τις καλύψεις τους. Είναι γεγονός πως όσο πιο πλήρες είναι το πρόγραμμα που θα επιλέξουμε, τόσο πιο εξασφαλισμένη είναι η κατοικία μας από πιθανές ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε αυτή.

Ενδεικτικοί κίνδυνοι που καλύπτονται από τα προγράμματα ασφάλισης σπιτιού είναι οι παρακάτω:

  • Πυρκαγιά
  • Κλοπή
  • Βραχυκύκλωμα
  • Σεισμός
  • Φυσικά φαινόμενα
  • Θραύση κρυστάλλων
  • Διαρροή/θραύση σωληνώσεων ή δεξαμενών
  • Έκρηξη από κάθε αιτία
  • Κακόβουλες ή τρομακτικές ενέργειες
  • Αστική ευθύνη και πολλοί άλλοι.

Οι καλύψεις εξαρτώνται από τις παροχές και τους όρους κάθε συμβολαίου της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας, καθώς και από τις επιλογές κάθε ασφαλισμένου. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να διαμορφώσει εκείνος το κατάλληλο πρόγραμμα προσθέτοντας επιπλέον καλύψεις στα βασικά πακέτα.
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επισημάνουμε πως σε περίπτωση που υπάρχει δάνειο που αφορά μια κατοικία, τότε η ασφάλιση της κατοικίας αυτής είναι συνήθως υποχρεωτική από την τράπεζα και πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες καλύψεις που ορίζονται στη δανειακή σύμβαση. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωμένος να ασφαλιστεί μέσω της τράπεζας από την οποία έχει πάρει το δάνειο, αλλά μπορεί να επιλέξει ελεύθερα οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία επιθυμεί.

Τί καλύπτουν τα προγράμματα ασφάλειας σπιτιού

Τα συμβόλαια ασφάλισης σπιτιού αφορούν είτε κύριες, είτε εξοχικές κατοικίες και καλύπτουν:

Το κτίριο, κάθε είδους σωληνώσεις (υδραυλικές, αποχετευτικές, κλιματισμού, θέρμανσης κλπ),  περιφερειακές δομές (πισίνα, γκαράζ, πέργκολα, ηλιακός θερμοσίφωνας κλπ), καθώς και το περιεχόμενο του κτιρίου (ηλεκτρικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, έπιπλα, πολύτιμα αντικείμενα κλπ).

Τα ασφαλιστικά προγράμματα κατοικίας απευθύνονται είτε στους ιδιόκτητες, είτε στους ενοικιαστές ενός σπιτιού. Ως εκ τούτου, μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται για κάλυψη μόνο του κτιρίου, των σωληνώσεων και των περιφερειακών δομών ή μόνο του περιεχομένου αυτού. Γι’αυτό και υπάρχει η δυνατότητα συμβολαίων που αφορούν την ασφάλιση περιεχομένου και μόνο.

Λίγα λόγια για την κάλυψη του σεισμού

Σε μια σεισμογενή χώρα όπως τη δική μας, με γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά που δίνουν συχνούς και σε αρκετές περιπτώσεις ισχυρούς σεισμούς, η ανησυχία για έναν ενδεχόμενο σεισμό που μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο σπίτι μας είναι μεγάλη. Ως εκ τούτου, η κάλυψη σεισμού στα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας είναι απαραίτητη για όλους. Βασική προϋπόθεση για την κάλυψη του σεισμού είναι η κατοικία να έχει ανεγερθεί μετά το 1960 και να έχει γίνει η απαραίτητη αντισεισμική μελέτη. Σε περίπτωση που το κτίριο χρονολογείται πριν από το 1960 πρέπει να υπάρχει σύνταξη έκθεσης τρωτότητας από πολιτικό μηχανικό, στην οποία μελετάται η στατικότητα του κτιρίου και η ανθεκτικότητα των υλικών κατασκευής. Επίσης, σε περίπτωση ζημιών από προηγούμενο σεισμό, αυτές θα πρέπει να έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Τα σύγχρονα συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας δίνουν τη δυνατότητα για μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη κάλυψη από σεισμό, εξασφαλίζοντας ότι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να αποκαταστήσουν κάθε πιθανή ζημιά ή και ανοικοδομήσουν ολόκληρο το κτίριο σε περίπτωση πλήρους καταστροφής αυτού.

Κόστος ασφάλισης κατοικίας

Το κόστος ασφάλισης ενός σπιτιού είναι αρκετά προσιτό για όλους. Οι κύριοι παράγοντες που διαμορφώνουν τα ασφάλιστρα είναι τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού, η περιοχή στην οποία βρίσκεται και οι καλύψεις που επιθυμούμε.
Ακόμη και στην περίπτωση κάλυψης σεισμού, τα ασφάλιστρα κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια και ειδικά αν αναλογιστούμε τον κίνδυνο και το μεγάλο κόστος του περιουσιακού στοιχείου στο οποίο αναφερόμαστε, θα λέγαμε ότι πραγματικά είναι ένα κόστος που αξίζει να αναλάβουμε.

Η TE-TRUST διαθέτοντας συνεργασία με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς αλλά και διαθέτοντας πολυετή πείρα στον κλάδο ασφάλισης περιουσίας, είναι σε θέση να σας παρέχει τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες λύσεις για το σπίτι σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειάζεστε. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου