Ασφάλεια Υγείας – Ιδιωτική Νοσοκομειακή Περίθαλψη

Η υγεία η δική μας αλλά και των αγαπημένων μας προσώπων είναι το πιο σημαντικό αγαθό στη ζωή μας. Οφείλουμε, λοιπόν, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να την εξασφαλίσουμε, ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, με το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα υγείας να πάσχει σε αρκετούς τομείς. Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας δεν αποτελεί ένα αγαθό πολυτελείας αλλά μια ανάγκη της σύγχρονης εποχής.

Με την ιδιωτική ασφάλεια υγείας, κάθε ασφαλισμένος εξασφαλίζει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, άμεση και ταχύτατη ανταπόκριση σε περίπτωση ανάγκης και αποφεύγει τις δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες της δημόσιας ασφάλισης. Επίσης, κάθε ασφαλισμένος αισθάνεται πιο ασφαλής και ήσυχος πως όποιο πρόβλημα υγείας και αν προκύψει, θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια, χωρίς άγχος για το οικονομικό κόστος και με τη δυνατότητα για πλήρη κάλυψη στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.

Ασφαλιστικά προγράμματα υγείας

Στην αγορά διατίθεται μια τεράστια γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων υγείας από τα οποία καθένας μπορεί να κάνει τη δική του επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες του,τις επιθυμίες του αλλά και την οικονομική του δυνατότητα. Επίσης, τα προγράμματα είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός.

Σε γενικές γραμμές, κάθε ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε προγράμματά νοσοκομειακής περίθαλψης (νοσηλεία σε νοσοκομείο) ή/ και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης (ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις) και ατομικά ή οικογενειακά προγράμματά. Επίσης, μπορεί να επιλέξει ένα πρόγραμμα με κάλυψη 100% ή ένα συμμετοχικό συμβόλαιο (δηλαδή ο ίδιος να συμμετέχει κατά ένα ποσό στο κόστος της νοσηλείας προκειμένου να μειωθούν τα ασφάλιστρα). Κάτι που αρκετοί δεν γνωρίζουν και έχει κάνει πολλούς πελάτες μας να γλιτώσουν χρήματα, είναι το γεγονός πως σε περίπτωση που συμμετέχει στα έξοδα νοσηλείας και ο κοινωνικός φορέας – ταμείο (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ πλέον ΕΟΠΥΥ και λοιπά δημόσια ταμεία) τότε το κόστος της συμμετοχής του ασφαλισμένου μηδενίζεται.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας επιλογής του ιδανικού για τον καθένα προγράμματος είναι το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου ανά συμβάν και ανά έτος ενώ προσεκτικός πρέπει να είναι κάποιος και με τυχόν αναμονές (καθυστέρηση κάλυψης κάποιου κινδύνου) ή τυχόν εξαιρέσεις (πλήρης εξαίρεση κάλυψης κάποιου κινδύνου).

ασφάλεια υγείας

Σε κάθε περίπτωση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο κάθε ασφαλισμένος τις επιλογές του, τους όρους κάθε συμβολαίου και τις λεπτομέρειες κάθε προγράμματος αλλά και τις ειδικές αναμονές και εξαιρέσεις που τον αφορούν προκειμένου να μη βρεθεί προ εκπλήξεων σε περίπτωση χρήσης του συμβολαίου. Η πλήρης ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση παίζει σπουδαίο ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου προγράμματος. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως εξίσου σημαντική είναι και η πλήρης ενημέρωση από τον ασφαλισμένο προς την εταιρεία για τυχόν προϋπάρχουσες ασθένειες, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις όπως είναι η διακοπή – καταγγελία ενός συμβολαίου ή η τυχόν μη κάλυψη του ασφαλισμένου σε περίπτωση χρήσης αυτού. Ακόμα και σε προϋπάρχουσες ασθένειες υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης τους εφόσον γνωστοποιηθούν στην εταιρεία με ή χωρίς προϋποθέσεις αναλόγως την ιατρική κατάσταση του ανθρώπου που θέλει να κάνει ασφάλεια υγείας.

Ασφάλεια Υγείας με νοσοκομειακή περίθαλψη

Η νοσοκομειακή περίθαλψη καλύπτει, το κόστος της ιδιωτικής θεραπείας των ασθενειών και των αιφνίδιων τραυματισμών. Με την νοσοκομειακή περίθαλψη, αποφεύγετε τις μεγάλες ουρές, και κατευθύνεστε στο νοσοκομείο της επιλογής σας όπου θα λάβετε την καλύτερη θεραπεία από την άνεση του δωματίου (LUX) κ.α που επίσης θα έχετε επιλέξει στο συμβόλαιο σας!

Γιατί είναι σημαντική η κάλυψη της νοσοκομειακής περίθαλψης;

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της νοσοκομειακής περίθαλψης είναι το γεγονός πως μπορείτε να αποφύγετε τις μεγάλες λίστες αναμονής, σε περίπτωση που χρειάζεστε άμεση ιατρική αντιμετώπιση, μέσα από μία μεγάλη λίστα συνεργαζόμενων ιδιωτικών κορυφαίων νοσοκομειακών ιδρυμάτων, μπορείτε να επιλέξετε το νοσοκομείο που επιθυμείτε να νοσηλευτείτε, έχοντας έναν ιδιωτικό, διακριτικό, καθαρό και ήσυχο χώρο για να αντιμετωπίσει με ταχύτητα και σεβασμό η ιατρική ομάδα την ασθένεια η τον τραυματισμό σας.

Με την νοσοκομειακή περίθαλψη, θα απολαύσετε υψηλής ποιότητας και εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη και θεραπεία σε περίπτωση τραυματισμών ή ασθενειών.

Το ακριβές επίπεδο κάλυψης που λαμβάνετε (δηλαδή τι είδους συνθήκες και θεραπεία θα καλυφθεί) θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις επιθυμίες, και τις ανάγκες σας που από πριν θα έχουν συμφωνηθεί με την σύναψη του συμβολαίου σας. Ακριβώς με οποιοδήποτε άλλο είδος ασφάλισης, μπορείτε να επιλέξετε πλήρη ή συμβόλαια με μικρότερα όρια ασφάλισης.

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ενώ το εθνικό σύστημα υγείας, είναι ένας σχετικά αξιόπιστος και λειτουργικός οργανισμός, μερικές φορές έχει αποδειχθεί ότι σε σοβαρές παθήσεις, οι ασθενείς μπαίνουν σε μία μακρά λίστα αναμονής και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της υγείας τους με καθυστέρηση και κυρίως χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, λόγω της απουσίας υποδομών, υψηλής τεχνολογίας ιατρικών μηχανημάτων, ακόμη και της απαραίτητης στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση!

Αυτό είναι το κενό που καλύπτει με πληθώρα επιλογών και έρχεται ως βιώσιμη εναλλακτική λύση η ιδιωτική ασφάλεια υγείας προσφέροντας, εξατομικευμένη φροντίδα προς τους πάσχοντες και ιατροφαρμακευτική υποστήριξη στο πιο υψηλό επίπεδο.

Ασφαλιστικός σύμβουλος και ασφαλιστική εταιρεία

Σπουδαίο ρόλο σε αυτά τα συμβόλαια παίζει τόσο η επιλογή του ασφαλιστικού συμβούλου, όσο και της ασφαλιστικής εταιρείας. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να είναι άνθρωπος που να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, αντικειμενικός προκειμένου να σας ενημερώσει σφαιρικά για τα προγράμματα της αγοράς, ικανός να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά σας δεδομένα και εστιάζοντας στο δικό σας συμφέρον, έτοιμος να είναι δίπλα σας σε οτιδήποτε τον χρειαστείτε και πρόθυμος να προσφέρει τα μέγιστα σε περίπτωση ανάγκης. Η TE-TRUST συνεργάζεται με υπεύθυνους επαγγελματίες που σέβονται τον πελάτη και τις ανάγκες του.

Επιπλέον, η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας είναι μείζονος σημασίας. Η TE-TRUST έχει επιλέξει να συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να παρέχει τις καλύτερες ασφαλιστικές επιλογές αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση προς τους πελάτες της. Εταιρείες που με σοβαρότητα και συνέπεια επιτελούν το έργο της ασφάλισης εδώ και πολλά χρόνια.

Εμπιστευτείτε την υγεία σας στα σωστά χέρια και μείνετε ήσυχοι για πως ο,τι και αν χρειαστεί θα είμαστε εκεί.

Σημαντικές πηγές:
Υπουργείο Υγείας
Δημόσια υγεία, εθνικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα: προβλήματα και προοπτικές

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου