Ασφάλεια Ζωής

Ζούμε σε μια εποχή που πρέπει να είμαστε πιο προνοητικοί από ποτέ και να φροντίζουμε για τους δικούς μας ανθρώπους ακόμα και όταν εμείς δε θα βρισκόμαστε δίπλα τους με τη φυσική μας παρουσία. Η ευθύνη μιας οικογένειας αλλά και συνάμα οι αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις απαιτούν να είμαστε έτοιμοι ακόμη και για τα πιο απρόβλεπτα και δυσάρεστα γεγονότα, όπως είναι η απώλεια ζωής.

Σε περίπτωση ενός τέτοιου γεγονότος, η ασφάλεια ζωής μπορεί να βοηθήσει σημαντικά εξασφαλίζοντας τα μέλη μιας οικογένειας από τις πιθανές οικονομικές συνέπειες. Η ασφάλεια ζωής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει τη ζωή, εξασφαλίζει όμως τη διατήρηση μιας καλής ζωής σε όσους αγαπάμε. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της αγάπης,της φροντίδας και της ευθύνης που έχουμε προς τους δικούς μας ανθρώπους.

Η ασφάλεια ζωής απευθύνεται σε:

  • Όσους ανησυχούν πως η δική τους απώλεια από τη ζωή θα επιφέρει σοβαρές οικονομικές συνέπειες στα υπόλοιπα μέλη.
  • Όσους έχουν δάνεια ή οικονομικές υποχρεώσεις που εξαρτώνται από το δικό τους εισόδημα.
  • Όσους επιθυμούν να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες της οικογένειάς τους ώστε να μπορέσουν τα μέλη αυτής να διατηρήσουν το ίδιο βιοτικό επίπεδο από οικονομικής άποψης μετά την απώλεια ζωής.
  • Σε επιχειρηματίες ή ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να διατηρήσουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους σε περίπτωση δικής τους απουσίας από τη ζωή.

Προγράμματά ασφάλισης ζωής

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν τα δικά τους ασφαλιστικά προϊόντα ζωής δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη ποικιλία ανταγωνιστικών προγραμμάτων στην αγορά, από την οποία ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Τα ασφαλιστικά προγράμματα ζωής στη βάση τους καλύπτουν θάνατο από ασθένεια ή ατύχημα. Ωστόσο,τα περισσότερα παρέχουν και τη δυνατότητα κάλυψης συμπληρωματικών κινδύνων, όπως είναι η απώλεια εισοδήματος ή η ανικανότητα για εργασία. Τα περισσότερα προγράμματα είναι ιδιαίτερα ευέλικτα προκειμένου ο καθένας να μπορεί να τα προσαρμόσει στις δικές του ανάγκες και σύμφωνα με τις δικές του οικονομικές δυνατότητες.

Κόστος ασφαλιστικών προγραμμάτων ζωής

Το κόστος ενός προγράμματος ζωής εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία του ασφαλισμένου, το επάγγελμά του, η κατάσταση της υγείας του,τα χόμπι και οι συνήθειές του καθώς και το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα προσιτό κόστος,που καθένας μπορεί να προσαρμόσει αναλόγως των δυνατοτήτων του.

Γιατί να κάνω ιδιωτική ασφάλεια Ζωής;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται στις πρώτες δεκαετίες της ενήλικης ζωής τους (20,30,40) ετών, συνήθως διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο υγείας ανεξάρτητα τον τρόπο ζωής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί ένα ξαφνικό-αιφνίδιο γεγονός πού να διαταράξει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μιας οικογένειας.

Οπως η εκτέλεση απαιτητικών εργασιών, η συμμετοχή σε ριψοκίνδυνα αθλήματα κ.α που ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάσιμου τραυματισμού. Επομένως απαιτείται μία διαφορετική αντίληψη και ανάγκη για το πώς μπορούμε να “εγγυηθούμε” ένα ασφαλές βιοτικό επίπεδο κυρίως στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν!

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένοι από τους λόγους πού θα μπορούσαν να μας κινητοποιήσουν να αποκτήσουμε μία ιδιωτική ασφάλεια ζωής!

Η απόκτηση ενός μωρού

Σε περίπτωση που υπάρχει η επιθυμία απόκτησης ενός μωρού, συνήθως η μητέρα παραμένει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς εργασία, επ αόριστον κάποιες άλλες και χωρίς τους ανάλογους οικονομικούς πόρους, με αποτέλεσμα ο πατέρας να είναι η κύρια πηγή εσόδων. Επομένως είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα χρηματοοικονομικό δίχτυ ασφαλείας που θα προστατεύει τον γονέα και το νεογέννητο.

Σκοπεύετε να παντρευτείτε

Σε περίπτωση που η δημιουργία οικογένειας είναι στα άμεσα πλάνα σας και ο σύντροφος αναλαμβάνει την διατήρηση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης ώστε το ένα μέλος να μην εργάζεται, αναλαμβάνοντας άλλες υποχρεώσεις,ίσως ήρθε η στιγμή να προσφέρετε και ένα ιδιωτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο ζωής, ώστε να “προστατευτεί” σε κάθε περίπτωση η συνέχιση της ποιότητας ζωής του συντρόφου σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου. Ο γενικός κανόνας είναι ότι αν κάποιο άλλο μέλος βασίζεται στο εισόδημα σας για να ζήσει τότε “χρειάζεται” και ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο ζωής.

Συμμετοχή σε “ακραία” αθλήματα

Εάν είστε λάτρεις της περιπέτειας και της εκτόξευσης της αδρεναλίνης στα ύψη κάνοντας συχνά bungee jumping, αναρρίχηση, παραπέντε κ.α. είναι πολύ σημαντικό αφού απολαμβάνετε τη συμμετοχή σας σε δυναμικά χόμπι να προσθέσετε ένα ακόμη επίπεδο ασφαλείας όπως αυτά που απαιτούνται και στα αθλήματα που κάνετε. Ένα ασφάλιστρο ζωής που θα καλύψει τα μέλη της οικογένειάς σας σε περίπτωση αιφνίδιου και θλιβερού συμβάντος.

Συμπερασματικά

Αποκτώντας ένα ιδιωτικό ασφάλιστρο ζωής διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση εφόσον έχετε οικογένεια, το μέλλον των παιδιών σας διατηρώντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ταυτόχρονα με την εξασφάλιση των σπουδών και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Επίσης ο γονέας-σύντροφος που θα παραμείνει στη ζωή θα έχει την ευχέρεια- δυνατότητα να διευθετήσει τα αναπάντεχα έξοδα χωρίς επιπλέον ψυχολογική επιβάρυνση.

Διευθετώντας ακόμη και τις δανειακές υποχρεώσεις διατηρώντας σε περίπτωση περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων,τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας στο ακέραιο με την σταδιακή αποπληρωμή τους.

Επιπλέον η διαχείριση ενός οικονομικού κεφαλαίου που τίθεται στην διάθεσή σας, μπορεί να επιτρέψει την περαιτέρω διατηρησιμότητα και αύξηση των περιουσιακών αγαθών και του βιοτικού επιπέδου των μελών που μένουν και συνεχίζουν την ζωή τους με αξιοπρέπεια.

Κλείνοντας μπορούμε να αναφέρουμε ότι υπογράφοντας ένα ιδιωτικό συμβόλαιο ασφάλειας ζωής δίνεται σε όσους αγαπάτε,ακόμη και με την πιθανότητα ενός θλιβερού γεγονότος την δυνατότητα να απολαμβάνουν τα μέλη της οικογένειας σας την ποιότητα ζωής που επιθυμούσατε να προσφέρετε.

Οι λόγοι για να επιλέξετε την TE-TRUST

Η TE-TRUST, μέσω των συνεργασιών που έχει με όλες τις μεγάλες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έρθει σε επαφή με όλα τα προϊόντα της αγοράς.Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι ενημερώνονται διαρκώς για τις εξελίξεις στον κλάδο και για οποιοδήποτε καινούργιο πρόγραμμα και είναι έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Στόχος μας είναι η πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση προκειμένου να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να συγκρίνει και να επιλέγει το πιο κατάλληλο γι’ αυτόν πρόγραμμα.

Εμείς φροντίζουμε να συμβουλεύουμε και να καθοδηγούμε σωστά κάθε υποψήφιο ασφαλισμένο σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες προκειμένου να είναι πλήρως καλυμμένη η οικογένειά του σε περίπτωση χρήσης του συμβολαίου. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η TE-TRUST αποδεικνύει την αξιοπιστία της και βρίσκεται πάντα δίπλα στον άνθρωπο.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου