Ασφάλιση φοιτητών erasmus

Σήμερα, συχνά οι φοιτητές επιλέγουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus προκειμένου να μετακινηθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο άλλης ευρωπαϊκής χώρας και να συνεχίσουν εκεί τις σπουδές τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήθως από 3 εώς 12 μήνες. Τα οφέλη αυτού του προγράμματος είναι πολλά, αλλά σίγουρα υπάρχουν και πολλά που μας απασχολούν και που πρέπει να διευθετηθούν προτού ο φοιτητής μεταβεί στη χώρα που έχει επιλέξει. Ένα από αυτά είναι τι συμβαίνει σε περίπτωση που ο φοιτητής χρειαστεί ιατρική φροντίδα ή προκύψει κάποια άλλη ατυχία κατά τη διαμονή του εκεί.

Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απλή και έρχεται μέσα από τα ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης των φοιτητών που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα Erasmus. Πρόκειται για εξειδικευμένα προγράμματα που αφορούν μόνο τους δικαιούχους του προγράμματος Erasmus και παρέχουν συγκεκριμένες καλύψεις για όσο διάστημα παραμείνει ο φοιτητής στην αλλοδαπή χώρα για σπουδές μέσω του προγράμματος. Όταν η διάρκεια του προγράμματος λήξει, λήγει αυτόματα και η ασφάλιση του φοιτητή. Τα προγράμματα ασφάλισης Erasmus παρέχονται στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Erasmus+. Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε πως στα περισσότερα πανεπιστήμια, η ασφάλιση των φοιτητών είναι υποχρεωτική προκειμένου να γίνουν δεκτοί από το πανεπιστήμιο και το συμβόλαιο πρέπει να προσκομίζεται κατά την εγγραφή του φοιτητή.

Καλύψεις προγραμμάτων ασφάλισης φοιτητών Erasmus

Οι πιο συνηθισμένες καλύψεις ενός προγράμματος ασφάλισης φοιτητών Erasmus είναι:

  • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα
  • Νοσοκομειακή περίθαλψη
  • Αστική Ευθύνη
  • Ασφάλιση μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας
  • Απώλεια αποσκευών
  • Κάλυψη θανάτου
  • Επαναπατρισμός σορού
  • Επαναπατρισμός φοιτητή σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας
  • Ομαδικό ατύχημα

Οι καλύψεις και τα όρια ασφάλισης διαφέρουν ανάλογα την εταιρεία και τα προγράμματα που αυτή διαθέτει. Γενικά, στην αγορά διατίθενται, πλέον, αρκετά προγράμματα για την ασφάλιση των φοιτητών Erasmus, από τα οποία καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο.

Κόστος προγραμμάτων φοιτητών Erasmus

Το κόστος των προγραμμάτων ασφάλισης Erasmus εξαρτάται κυρίως από τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος Erasmus κάθε φοιτητή (τρεις, έξι, εννιά ή δώδεκα μήνες), από τις καλύψεις και την τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε εταιρείας. Σε γενικές γραμμές, τα προγράμματα αυτά είναι ιδιαίτερα οικονομικά και ξεκινούν από 60€ για τρίμηνη διάρκεια, εώς περίπου 180€ για ετήσια διάρκεια. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι κάποιες εταιρείες ορίζουν επασφάλιστρο σε περίπτωση που η χώρα φιλοξενίας του φοιτητή δεν ανήκει στην ευρωπαϊκή ένωση.

Στην TE-TRUST θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε σε περίπτωση που χρειάζεστε να ασφαλιστείτε για να πραγματοποιήσετε τις σπουδές σας στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus. Οι διαδικασίες ασφάλισης και έκδοσης συμβολαίου είναι απλές, γρήγορες και εφικτές από όπου κι αν βρίσκεστε. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουμε εμείς και οι συνεργάτες μας.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου