Αστική Ευθύνη ταξιδιωτικού γραφείου – Tour Operator

Η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης “Ταξιδιωτικού Γραφείου – Tour Operator” καλύπτει γενικές και επαγγελματικές ευθύνες για υλικές ζημίες, σωματικές βλάβες και οικονομικές ζημιές που προκαλούνται στους ταξιδιώτες από αμέλεια ή παραλήψεις των ταξιδιωτικών γραφείων κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Η ασφάλιση ισχύει για ταξίδια σε όλο τον κόσμο και αποζημιώνει τον ασφαλισμένο μέχρι του ποσoύ του ασφαλιστικού κεφαλαίου που έχει συμφωνηθεί με την ασφαλιστική εταιρεία. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν τυποποιημένα ασφαλιστικά προγράμματα ταξιδιωτικών γραφείων, ενώ άλλες ασφαλιστικές εταιρείες δέχονται να παρέχουν εξατομικευμένες προσφορές και συμβόλαια.

Ταξιδιωτικά Γραφεία – Tour Operators

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δραστηριοποιούνται σε βασικούς τομείς της τουριστικής βιομηχανίας και ο νόμος απαιτεί την ασφάλιση αστικής ευθύνης για την προστασία των πελατών – ταξιδιωτών σε περίπτωση χρεοκοπίας, λάθους ή παράλειψης. Είναι απαραίτητο να υπογράψουν συμβόλαιο με ασφαλιστική εταιρεία μέσω ενός επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή προκειμένου να καλυφθεί το ταξιδιωτικό γραφείο πληρέστερα σε περίπτωση που θεωρηθεί πως το ίδιο το τουριστικό γραφείο ευθύνεται για επιβλαβή γεγονότα, ζημιά ή ακόμη και απώλεια ζωής στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρει.

Οι tour operators που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τα χρήματα που καταβάλλονται από τους ταξιδιώτες, θα επιστραφούν εάν αποτύχουν να παρέχουν τις σχετικές συμφωνημένες υπηρεσίες.

Ταξιδιωτικά Γραφεία που δεν είναι εγκατεστημένα σε κράτη μέλη της ΕΕ αλλά πωλούν ή προσφέρουν πακέτα πωλήσεων στην Ελλάδα ή σχετίζονται με τέτοιες δραστηριότητες στην Ελλάδα με οποιονδήποτε σχετικό τρόπο υποχρεούνται να υπογράψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο αστικής ευθύνης Tour Operator.

Πτώχευση Ταξιδιωτικού Γραφείου

Η προστασία πτώχευσης του ταξιδιωτικού γραφείου καλύπτει τους ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από την κατοικία τους, τον τόπο αναχώρησης ή τον τόπο πώλησης των πακέτων, καθώς και ανεξάρτητα από τα κράτη μέλη όπου βρίσκεται η ασφαλιστική εταιρεία που παρέχει προστασία από πτώχευση. Όταν η πτώχευση του διοργανωτή επηρεάζει την εκτέλεση του πακέτου, είναι εγγυημένο ότι πρέπει να ξεκινήσει χωρίς κόστος ο επαναπατρισμός των ταξιδιωτών και να καλυφθεί η διαμονή, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ειδικοί όροι ασφάλισης Tour Operator

Ο tour operator που είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα οφείλει να ανακοινώνει τον αριθμό του συμβολαίου και το όνομα της ασφαλιστικής εταιρείας στην αρμόδια αρχή του Υπουργείου Τουρισμού. Στους διοργανωτές / πωλητές που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και δεν έχουν υπογράψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα και κινδυνεύουν ακόμα και με ανάκληση άδειας λειτουργίας. Είναι πολύ σημαντικό τα ταξιδιωτικά γραφεία να συνάπτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που να τους καλύπτουν πραγματικά αλλά και να μεριμνούν για την ανανέωση αλλά και τον επανακαθορισμό των ορίων και του κινδύνου κάθε χρόνο, έτσι ώστε να είναι πάντα απόλυτα ασφαλείς.

Κάποιες βασικές προϋπόθεσες σε τέτοιου είδους συμβόλαια είναι ότι το ταξίδι δεν πρέπει να υπερβαίνει μια συγκεκριμένη διάρκεια, για παράδειγμα, 15 ημέρες, 20 ημέρες και να είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των ταξιδιωτών. Συνήθως, καλύπτονται εξερχόμενα ταξίδια χωρίς να αποκλείονται και τα εισερχόμενα με ειδικές συμφωνίες και όρους.

Η ασφάλιση “Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης για Tour Operators” μπορεί να είναι για ένα έτος. Πριν από την έναρξη κάθε οργανωμένου ταξιδιού, το ασφαλισμένο ταξιδιωτικό γραφείο θα πρέπει να κοινοποιήσει στην αρμόδια αρχή λεπτομερή δήλωση, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος των επιβατών, των ημερομηνιών αναχώρησης και επιστροφής, του προορισμού και οποιωνδήποτε άλλων απαραίτητων πληροφοριών.

Ασφάλιση αστικής ευθύνης tour operator σε συνεργασία με την ΤΕΤΡΑΣΤ

Οι έμπειροι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της εταιρείας μας μπορούν να σας κατευθύνουν και να σας προτείνουν το καλύτερο δυνατό συμβόλαιο για το ταξιδιωτικό σας γραφείο. Η πολύχρονη εμπειρία μας σε συμβόλαια αστικής ευθύνης, όλων των μεγεθών, μας κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του είδους. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως μαζί με την ασφάλιση αστικής ευθύνης tour operator είναι σημαντική και η ασφάλιση νομικής προστασίας για την πληρέστερη κάλυψη σας σε περίπτωση επέλευσης του κινδύνου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κατευθύνουμε στην καλύτερη ασφαλιστική επιλογή για την εταιρεία σας.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου