Ασφάλεια μηχανής

Συμπληρώστε τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής σας και πάρτε προσφορά ασφάλισης

Η ασφάλεια μηχανής είναι απαραίτητη σε κάθε ιδιοκτήτη μηχανής είτε διαθέτει ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, είτε μια μοτοσυκλέτα υψηλού κυβισμού. Πρόκειται για μια ασφάλεια υποχρεωτική από τον νόμο, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα οχήματα που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.

Υποχρεωτική ασφάλιση μηχανής

Η υποχρέωση ασφάλισης της μηχανής αφορά το κομμάτι της Αστικής Ευθύνης. Δηλαδή, την υποχρέωση που φέρει κάθε ιδιοκτήτης μηχανής να αποζημιώσει οποιονδήποτε τρίτο για υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου, που προέκυψαν εξαιτίας ενός ατυχήματος με την μηχανή εφόσον η υπαιτιότητα είναι δική του και προκλήθηκε από αμέλεια (όχι από ενδεχόμενο δόλο).

Προαιρετικές καλύψεις

Πέρα από την υποχρεωτική κάλυψη της Αστικής Ευθύνης, τα προγράμματα ασφάλισης μηχανής παρέχουν επιπλέον προαιρετικές καλύψεις, τις οποίες μπορεί να επιλέξει κάποιος προκειμένου να έχει ένα πιο πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας για τη μηχανή του.

Τέτοιες καλύψεις μπορεί να είναι:

  • η κλοπή
  • η οδική βοήθεια
  • η κάλυψη της πυρκαγιάς
  • οι τρομοκρατικές ενέργειες
  • η νομική προστασία
  • τα φυσικά φαινόμενα
  • η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα και άλλες.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η ασφάλεια μηχανής είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε κάθε ιδιοκτήτη και στόχος της είναι να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη από την οικονομική ζημιά που θα προκύψει σε αυτόν εξαιτίας ενός ατυχήματος. Έτσι, πρέπει να γνωρίζουμε πως όσο περισσότερες καλύψεις προσθέσουμε στο συμβόλαιό μας, τόσο πιο προστατευμένοι και εξασφαλισμένοι θα είμαστε σε μια τέτοια περίπτωση. Επιπλέον, οι διαδικασίες ασφάλισης, έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίου είναι ιδιαίτερα απλές και γρήγορες και καθένας μπορεί να ασφαλιστεί οπουδήποτε και αν βρίσκεται χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Ασφαλιστικές εταιρείες και κόστος

Στις ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων ασφάλισης μηχανής που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου και τα οποία είναι αρκετά ευέλικτα ώστε να μπορεί καθένας να τα διαμορφώσει αναλόγως των αναγκών του, των επιθυμιών του αλλά και με βάση την οικονομική του δυνατότητα. Επιπλέον, τα προγράμματα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και ως προς τις καλύψεις, αλλά και ως προς το κόστος, με αποτέλεσμα τα ασφάλιστρα να είναι, πλέον, αρκετά προσιτά. Αυτό που θα πρέπει καθένας να γνωρίζει για το κόστος της ασφάλειας της μηχανής, είναι πως εξαρτάται κυρίως από τα κυβικά της μηχανής, την αξία αυτής, την περιοχή διαμονής του ιδιοκτήτη και την ηλικία του και τις επιπλέον καλύψεις που θα επιλέξει να προσθέσει στο συμβόλαιό. Σαφώς, ανάλογα την τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε εταιρείας, μπορεί να υπάρχουν διαφορές στο κόστος, που συνήθως, όμως, δεν είναι μεγάλες.

Γιατί να επιλέξετε την TE-TRUST

Σε εμάς θα βρείτε την ασφάλεια μηχανής που ζητάτε. Διαθέτοντας συνεργασία με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς, έχουμε τη δυνατότητα να σας παρέχουμε μια ποικιλία προτάσεων, από τις οποίες θα μπορείτε να διαλέξετε την ασφάλεια που εσείς επιθυμείτε. Επιπλέον, το προσωπικό της εταιρείας μας και οι συνεργάτες μας βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε, παρέχοντάς σας πολύτιμες συμβουλές και άμεση εξυπηρέτηση. Με υπευθυνότητα, σεβασμό και συνέπεια εργαζόμαστε για να σας παρέχουμε αξιόπιστες ασφαλιστικές λύσεις για κάθε σας ανάγκη. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ζητήσετε προσφορά για την μηχανή σας.

Λόγοι ασφάλισης της μηχανής μας

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες μηχανής που αποφεύγουν να ασφαλίσουν τη μηχανή τους είτε από αμέλεια, είτε για να αποφύγουν το κόστος της ασφάλισης. Είναι, όμως, αυτή η πιο σωστή επιλογή? Έχουν αναλογιστεί ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες αυτής της απόφασης και τί είδους κίνδυνοι ελλοχεύουν? Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, θα πρέπει να εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να ασφαλίζει τη μηχανή του.

Ο πιο βασικός λόγος για να ασφαλίσουμε τη μηχανή μας είναι η οικονομική προστασία που μας προσφέρει. Σε περίπτωση που εμπλακούμε σε ένα ατύχημα και φέρουμε εμείς την ευθύνη, είμαστε υποχρεωμένοι να αποζημιώσουμε τους παθόντες για τις υλικές ζημιές αλλά και τις σωματικές βλάβες που τυχόν προκληθούν. Τα ποσά που μπορεί να διεκδικήσουν οι παθόντες μπορεί να είναι υπέρογκα, αφού για τις σωματικές βλάβες μπορεί να φτάσουν έως και το 1.220.000€ ανά άτομο ενώ για τις υλικές ζημιές 1.220.000 ανά ατύχημα. Σαφώς τα ποσά αυτά δεν αφορούν όλα τα ατυχήματα, όμως ακόμη κι αν πρόκειται για μικρότερα ποσά αποζημίωσης, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση της καταβολής αυτών?

Σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση, ενεργοποιείται η ασφάλιση, με αποτέλεσμα την υποχρέωση της αποζημίωσης να αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία που έχουμε επιλέξει να ασφαλιστούμε. Ως εκ τούτου, ο ασφαλισμένος απαλλάσσεται από το οικονομικό βάρος της αποζημίωσης και γλιτώνει από τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να είναι έως και ιδιαίτερα σοβαρές, αν όχι καταστροφικές. Άλλωστε, αυτή είναι και η φιλοσοφία της ασφάλισης. Η πρόνοια για έναν ενδεχόμενο κίνδυνο, η πρόληψη για μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και η δυνατότητα που έχουμε μέσω αυτής να αποζημιώνονται οι παθόντες.

Ο δεύτερος λόγος ασφάλισης της μηχανής μας είναι η υποχρέωση που έχουμε να ασφαλιστούμε βάσει νόμου. Ο νόμος ορίζει πως κάθε ιδιοκτήτης μηχανής είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει τη μηχανή του για την κάλυψη της Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων. Η μη ύπαρξη ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου επιφέρει το πρόστιμο των 250€ και πιθανώς αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Ο τρίτος αλλά πολύ σημαντικός λόγος είναι η προσωπική ευθύνη που αισθανόμαστε για τους συνανθρώπους μας. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και μπορεί να συμβούν στον καθένα μας, ωστόσο, η δυνατότητα να μπορούμε να επανορθώσουμε γι’ αυτά είναι πολύ σημαντική και μας δίνεται μέσω της ασφάλισης. Η συχνότητα των ατυχημάτων με μηχανή είναι αρκετά υψηλή και σε αρκετές περιπτώσεις, υπαίτιοι είναι οι οδηγοί της μηχανής. Η επανόρθωση, στο μετρό του εφικτού, είναι ηθική υποχρέωση όλων.

Επιπλέον, η κοινωνική διάσταση της ασφάλισης -μια κοινωνία με δικαιοσύνη, υπευθυνότητα, συλλογικότητα- είναι ίσως ο βασικότερος λόγος που ασφαλιζόμαστε. Μια κοινωνία με ευσυνειδησία και αλληλοσεβασμό είναι το ζητούμενο από όλους μας. Άλλωστε, σε περίπτωση που έχουμε οι ίδιοι αποζημιωθεί από άλλους, σίγουρα αναγνωρίζουμε και την κοινωνική αξία της ασφάλισης.

Άλλος ένας σημαντικός λόγος για να ασφαλιστούμε, είναι οι προαιρετικές καλύψεις που έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε σε ένα ασφαλιστήριο συμβολαίου μηχανής και αφορούν την προσωπική μας προστασία και ασφάλεια. Για παράδειγμα η κάλυψη της κλοπής της μηχανης μπορεί να μας γλιτώσει από την οικονομική ζημιά που θα έχουμε σε περίπτωση που κάποιος μας την κλέψει. Άλλη μια ιδιαίτερα χρήσιμη κάλυψη είναι η νομική προστασία. Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετές φορές, ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται οι μηχανές έχουν, δυστυχώς, υψηλή πιθανότητα τραυματισμού και συχνά τα εμπλεκόμενα μέρη οδηγούνται στη δικαστική επίλυση της υπόθεσης. Έχοντας την κάλυψη της νομικής προστασίας, οι ασφαλισμένοι μπορούν να εκπροσωπηθούν στο δικαστήριο χωρίς να ανησυχούν για το κόστος της εκπροσώπησής τους.

Είναι ασφαλισμένη η μηχανή σας;

Στην εφαρμογή https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx μπορείτε να ελέγξετε αν η μηχανή σας είναι ασφαλισμένη, σε ποια ασφαλιστική εταιρεία είναι ασφαλισμένο αλλά και την διάρκεια ασφάλισης της.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου