Πως μπορείτε να ελέγξετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Την ισχύ των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους μπορούν να ελέγξουν οι ασφαλισμένοι στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου. Βάζοντας την πινακίδα του οχήματος και το ΑΦΜ τους οι οδηγοί μπορούν να τσεκάρουν αν τα στοιχεία του οχήματος τους βρίσκονται στο αρμόδιοΚέντρο Πληροφοριών.

Στόχος της εφαρμογής είναι η αντιμετώπιση τόσο του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων όσο και των πλαστών συμβολαίων στην αγορά, καθώς μέσω του ελέγχου θα μπορούν οι καταναλωτές να τσεκάρουν αν η ασφάλιση του οχήματος τους είναι σε ισχύ και εν συνεχεία να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διερεύνηση πιθανών προβλημάτων.
Με αυτό τον τρόπο θα αποκαλύπτονται γρηγορότερα περιπτώσεις απάτης και θα προστατεύονται τόσο οι πολίτες όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα στοιχεία στα οποία αποκτούν πρόσβαση οι ασφαλισμένοι προέρχονται από την ίδια βάση δεδομένων στην οποία αναζητά κατά τους ελέγχους της η τροχαία πληροφορίες για την ασφάλιση των αυτοκινήτων.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι μεταξύ των στόχων της εφαρμογής είναι και η εξάλειψη τυχόν λανθασμένων εγγραφών στο αρχείο, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περιορισμένες.

Την ασφάλιση σας μπορείτε να ελέγξετε εδώ

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου