Ασφάλεια Αυτοκινήτου

ασφαλεια αυτοκινητου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου αποτελεί την πιο διαδεδομένη ιδιωτική ασφάλιση καθώς είναι υποχρεωτική από τον νόμο και στη βάση της καλύπτει την “Αστική Ευθύνη” έναντι τρίτων εξαιτίας κάποιου ατυχήματος που μπορεί να προκαλέσουμε. Η Αστική Ευθύνη αφορά τις Υλικές Ζημιές και τις Σωματικές Βλάβες και αποζημιώνει εκ μέρους του υπαίτιου (σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου) κάθε υλική ζημιά ή σωματική βλάβη – ακόμη και θάνατο – που προέκυψαν από τροχαίο ατύχημα.

Προαιρετικές καλύψεις

Πέρα από τις προαναφερθείσες, υποχρεωτικές από τον νόμο καλύψεις, κάθε ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει από τις προαιρετικές καλύψεις, αυτές που εκείνος θεωρεί πιο απαραίτητες καλύπτοντας έτσι συμπληρωματικούς κινδύνους και δημιουργώντας το ιδανικό για εκείνον πακέτο. Τέτοιες καλύψεις είναι:

  • Οδική βοήθεια
  • Προσωπικό ατύχημα οδηγού
  • Θραύση κρυστάλλων
  • Κλοπή
  • Πυρκαγιά
  • Φυσικά φαινόμενα
  • Τρομοκρατικές ενέργειες
  • Ιδίες ζημιές – γνωστή ως μικτή ασφάλεια – και άλλες.

Όσο περισσότερες καλύψεις προσθέτει κάποιος, τόσο περισσότερους κινδύνους καλύπτει εξασφαλίζοντας το αυτοκίνητό του και τον εαυτό του από μια μικρή ή μεγαλύτερη οικονομική ζημιά που μπορεί να επιφέρει ένα τροχαίο ατύχημα.

Επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας και πακέτα ασφάλισης

Μέσα από τις ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρεται πληθώρα ασφαλιστικών πακέτων αυτοκινήτων προκειμένου καθένας να επιλέξει και να διαμορφώσει αυτό που επιθυμεί αναλόγως των αναγκών του αλλά και της οικονομικής δυνατότητάς του. Κάθε ασφαλισμένος οφείλει να επιλέγει με προσοχή τόσο την ασφαλιστική εταιρεία, όσο και το ασφαλιστικό πρόγραμμα και να έχει πλήρη επίγνωση των όρων αυτού ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις σε περίπτωση χρήσης του.

Στην TE-TRUST επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με τις πιο αξιόπιστες εταιρείες της αγοράς ενώ το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα σας ενημερώσει για όλα όσα πρέπει και θα σας προτείνει την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου. Θα είμαστε αυτοί που θα σας καθοδηγήσουμε από την πρώτη στιγμή με γνώμονα το καλύτερο για εσάς και θα σας εξυπηρετήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Κόστος ασφάλισης αυτοκινήτου

Όσο αφορά το κόστος ασφάλισης αυτοκινήτου, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και μπορεί να είναι πολύ προσιτό αφού οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν πλέον και οικονομικά πακέτα ασφάλισης παρέχοντας τις βασικές καλύψεις.

Οι κυριότερες παράμετροι βάσει των οποίων διαμορφώνονται τα ασφάλιστρα είναι: η τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου, ο κυβισμός του, η ηλικία του οδηγού ,η περιοχή διαμονής του και οι επιπλέον προαιρετικές καλύψεις. Καθένας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το κατάλληλο γι’ αυτόν πακέτο με το αντίστοιχο κόστος.

Κοντά μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία πακέτων με το πλεονέκτημα της εξυπηρέτησης του προσωπικού της TE-TRUST Α.Ε.

Λόγοι ασφάλισης του Αυτοκινήτου μας

Το αυτοκίνητό μας αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για όλους μας και οι λόγοι για να το ασφαλίσουμε είναι πολλοί και ιδιαίτερα σημαντικοί. Κανένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου δεν πρέπει να αμελεί αυτή την υποχρέωση ή να αποφασίζει πως είναι ένα κόστος που δεν αξίζει να επωμιστεί. Αντιθέτως, είναι ένα κόστος που αξίζει σε κάθε περίπτωση και πρέπει να το συνυπολογίζουμε στις υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργεί η αγορά ενός αυτοκινήτου. Εδώ θα εξηγήσουμε το γιατί.

Ο κυριότερος λόγος ασφάλισης του αυτοκινήτου μας είναι η οικονομική προστασία που μας εξασφαλίζει. Όλοι γνωρίζουμε πως σε περίπτωση που εμπλακούμε σε ένα ατύχημα και έχουμε την ευθύνη για τις υλικές ζημιές ή τις σωματικές βλάβες που τυχόν προκληθούν, οφείλουμε να αποζημιώσουμε οικονομικά του παθόντες. Αυτή είναι η βασική κάλυψη της ασφάλισης. Η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει να αποζημιώσει τους παθόντες εκ μέρους μας.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν έχουμε ασφαλίσει το όχημά μας, αυτή την υποχρέωση έχουμε εμείς. Θα είμαστε σε θέση, όμως, να πληρώσουμε οποιοδήποτε ποσό αποζημίωσης οριστεί; Πιθανότατα, όχι. Κι αυτό, γιατί τα ποσά αποζημίωσης μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 1.220.000€ ανά άτομο και το 1.220.000€ ανά ατύχημα. Αλλά ακόμη και σε μικρότερα ποσά αποζημίωσης, η οικονομική καταστροφή είναι πολύ μεγάλη για τους περισσότερους από εμάς.

Επιπλέον, η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική από τον νόμο για κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε ανασφάλιστα οχήματα ανέρχεται στα 500€, ένα κόστος σαφώς μεγαλύτερο από το κόστος μιας απλής ασφάλισης. Ενώ μπορεί να υπάρξουν και επιπλέον κυρώσεις, όπως η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας. Επίσης, εκτός από τις διοικητικές κυρώσεις υπάρχουν και οι ποινικές, καθώς σε περίπτωση που το όχημα είναι ανασφάλιστο οι ποινικές κυρώσεις μπορεί να είναι φυλάκιση 2 έως 12 μήνες και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Ένας ακόμη λόγος που πρέπει να ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας είναι η προσωπική μας ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο. Όλοι αναγνωρίζουμε πως κάποιο λάθος μπορεί να συμβεί στον καθένα μας και άρα θα πρέπει να επανορθώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ασφάλιση μας δίνει αυτή την δυνατότητα με ένα πολύ λογικό κόστος και μας επιτρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στους συνανθρώπους μας, στους οποίους άθελά μας μπορεί να προκαλέσαμε ζημιά.

Τέλος, μέσα από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου, μπορούμε να ασφαλίσουμε το όχημά μας αλλά και εμάς τους ίδιους με επιπλέον καλύψεις, όπως είναι η κλοπή, η πυρκαγιά, η οδική βοήθεια, το προσωπικό ατύχημα, η νομική προστασία, οι ίδιες ζημιές και πολλές άλλες. Καλύψεις ιδιαίτερα σημαντικές μέσω των οποίων μπορούμε να προνοήσουμε για τυχόν απρόβλεπτα περιστατικά.

Η αξία της ασφάλισης είναι πολύ μεγάλη και για την προσωπική μας προστασία και ασφάλεια αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη. Σε αυτό το σημείο εύκολα συμπεραίνει κανείς πως αν καλλιεργηθεί η ασφαλιστική συνείδηση σε όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων, τότε ιδανικά δεν θα υπάρχει ο νόμος για να μας επιβάλλει την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας αλλά θα είναι μια προσωπική πρωτοβουλία και ένδειξη υπευθυνότητας και ευσυνειδησίας.

Είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητο σας;

Στην εφαρμογή https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx μπορείτε να ελέγξετε αν το αυτοκίνητο σας είναι ασφαλισμένο, σε ποια ασφαλιστική εταιρεία είναι ασφαλισμένο αλλά και την διάρκεια ασφάλισης του.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου