Ασφάλεια φορτηγού

ασφαλεια φορτηγου

Η ασφάλεια φορτηγού ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης είναι υποχρεωτική από τον νόμο και -όπως όλες οι υποχρεωτικές ασφάλειες οχημάτων- αφορά την Αστική Ευθύνη που φέρει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση που προκαλέσει οποιαδήποτε υλική ζημιά ή σωματική βλάβη σε τρίτους.

Ασφαλιστικά προγράμματα και καλύψεις

Τα φορτηγά οχήματα πολλές φορές συνδέονται με κάποιου είδους επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία εξασφαλίζει τα προς το ζην σε κάθε επαγγελματία και ως τέτοια χρήζουν κάθε ασφαλιστικής κάλυψης. Έτσι, εκτός από την κάλυψη της Αστικής Ευθύνης, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε συμπληρωματικές καλύψεις για το φορτηγό σας, όπως:

  • οδική βοήθειά
  • νομική προστασία
  • προσωπικό ατύχημα οδηγού
  • κάλυψη από πυρκαγιά
  • ζημιές από φυσικά φαινόμενα
  • θραύση κρυστάλλων
  • ολική και μερική κλοπή
  • κάλυψη από τρομοκρατικές ενέργειες και αναταραχές
  • μικτή ασφάλεια.

Ασφαλίζοντας κάποιος το φορτηγό όχημά του με ένα πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης, προστατεύει τον εαυτό και την επιχείρησή του από μια μικρή ή σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλη οικονομική ζημιά. Όσο περισσότερες καλύψεις έχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τόσο πιο εξασφαλισμένος είναι κάθε επαγγελματίας και μπορεί έτσι να συνεχίζει απρόσκοπτα και χωρίς ανησυχία για το μέλλον την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Ασφαλιστικές εταιρείες

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει τα δικά της ειδικά διαμορφωμένα ασφαλιστικά προγράμματα, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο και καλύπτει τις ανάγκες του. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε μια υπεύθυνη και αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία καθώς -όπως ήδη αναφέρθηκε- τα φορτηγά οχήματα δεν αποτελούν ένα απλό περιουσιακό στοιχείο αλλά ένα μέσο που σας βοηθά να κερδίσετε χρήματα και να βιοποριστείτε. Όσο περισσότερες καλύψεις έχει κάποιο όχημα σε συνδυασμό με μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία, τόσο πιο ασφαλείς και σίγουροι είμαστε πως δε θα βρεθούμε εκτεθειμένοι σε περίπτωση ατυχήματος. Επιπλέον, η συνεργασία μας με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, εξασφαλίζει σε εσάς την καλύτερη ασφαλιστική λύση για κάθε σας ανάγκη.

Κόστος ασφάλισης ενός φορτηγού οχήματος

Το κόστος ασφάλισης ενός φορτηγού οχήματος δε διαφέρει ιδιαίτερα από το κόστος ασφάλισης ενός συμβατικού αυτοκινήτου κι εξαρτάται κυρίως από τους φορολογίσιμους ίππους, την αξία του οχήματος, την ηλικία του οδηγού, την έδρα-περιοχή όπου αυτό κινείται, τις καλύψεις, την τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε εταιρείας και άλλους. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η απαλλαγή, δηλαδή το ποσό με το οποίο μπορούμε να συμμετέχουμε εμείς σε περίπτωση ζημιάς και που μπορούμε να προσθέσουμε στο συμβόλαιο, προκειμένου να γίνουν τα ασφάλιστρα πιο προσιτά -κυρίως στην περίπτωση της μικτής ασφάλειας. Γενικά, το κόστος ασφάλισης ενός φορτηγού οχήματος είναι αρκετά προσιτό.

Λόγοι για να ασφαλίσουμε το φορτηγό μας

Κάθε ιδιοκτήτης φορτηγού διανύει, συνήθως πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα με το φορτηγό του, αφού συνήθως αυτό αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά του. Η ιδιοκτησία ενός φορτηγού, εκτός από τα οφέλη που του προσφέρει, δημιουργεί και πολλές υποχρεώσεις, μια από τις οποίες είναι να ασφαλίσει το φορτηγό του. Ας εξετάσουμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι ασφάλισης του φορτηγού μας.

Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος που πρέπει να ασφαλίζουμε το φορτηγό είναι η κάλυψη που μας παρέχει στην περίπτωση ενός ατυχήματος, για το οποίο φέρουμε ευθύνη. Ειδικά, στα επαγγελματικά οχήματα, όπως είναι και το φορτηγό, οι πιθανότητες ενός ατυχήματος είναι, δυστυχώς, αυξημένες και οι ζημιές που προκαλούνται, είτε είναι υλικές, είτε σωματικές, αντιστοιχούν συνήθως σε υπέρογκα ποσά αποζημίωσης.

Ποσά που είναι αδύνατον να καταβληθούν σε περίπτωση που το όχημα είναι ανασφάλιστο. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε πως τα ποσά αποζημίωσης μπορούν να φτάσουν το 1.220.000€ ανά άτομο και το 1.220.000€ για υλικές ζημιές ανά συμβάν, σύμφωνα με τον νόμο. Οι οικονομικές συνέπειες, λοιπόν, που προκύπτουν από ένα ατύχημα, μπορεί να είναι καταστροφικές για κάθε ιδιοκτήτη φορτηγού. Συνεπώς, η ανάγκη για ασφάλιση του φορτηγού μας είναι επιτακτική.

Επιπλέον, όταν πρόκειται για ένα επαγγελματικό όχημα, έχουμε έναν ακόμη λόγο να θέλουμε να προστατευτούμε μέσω της ασφάλισης, όχι μόνο επειδή, όπως ήδη αναφέρθηκε, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για ένα ατύχημα, αλλά και επειδή διακυβέβεται η επαγγελματική μας δραστηριότητα. Ως εκ τούτου, οι προαιρετικές καλύψεις που μπορούμε να προσθέσουμε σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, παίζουν σημαντικό ρόλο στα επαγγελματικά οχήματα. Καλύψεις όπως η κλοπή, η οδική βοήθεια, η πυρκαγιά, οι ίδιες ζημιές και άλλες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες σε έναν επαγγελματία που θέλει και οφείλει να συνεχίζει απρόσκοπτα και με το μικρότερο δυνατό κόστος την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Επιπλέον, η ασφάλιση του φορτηγού ανήκει στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις που ορίζει ο νόμος. Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε ανασφάλιστα φορτηγά είναι της τάξεως των 1.000€ και από μόνο του αποτελεί ένα μεγάλο έξοδο. Συνάμα, η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας είναι εξίσου σημαντική επίπτωση για όλους, ποσό μάλλον για έναν επαγγελματία.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε την ατομική ευθύνη που φέρει καθέ ιδιοκτήτης οχήματος και άρα και φορτηγού. Η ηθική υποχρέωση που φέρουμε προκειμένου να επανορθώσουμε για οποιαδήποτε ζημιά προκαλέσουμε σε τρίτους με το όχημά μας είναι υψίστης σημασίας. Υποδηλώνει υπευθυνότητα και ευσυνειδησία. Καθένας μας θα έπρεπε από προσωπική βούληση να ασφαλίζει το όχημα του. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες να συμβεί ένα λάθος είναι υπαρκτές για όλους, ανεξαρτήτως εμπειρίας και ικανοτήτων και η ανάγκη να επανορθώσουμε για το λάθος αυτό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωση ταυτόχρονα.

Η αμέλεια ή παράλειψη ασφάλισης του οχήματος μας επιφέρει σοβαρότατες συνέπειες σε κάθε ιδιοκτήτη και μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Είναι ασφαλισμένο το φορτηγό σας;

Στην εφαρμογή https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx μπορείτε να ελέγξετε αν το φορτηγό σας είναι ασφαλισμένο, σε ποια ασφαλιστική εταιρεία είναι ασφαλισμένο αλλά και την διάρκεια ασφάλισης του.

Η TE-TRUST A.Ε. αναγνωρίζει την ανάγκη κάθε ασφαλισμένου να έχει δίπλα του υπεύθυνους και αξιόπιστους ανθρώπους που σέβονται τις ανάγκες του και τις επιθυμίες του. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επαγγελματίες, αυτή η ανάγκη είναι ακόμη πιο επιτακτική. Η πολυετής μας εμπειρία σε όλους τους κλάδους της ασφαλιστικής αγοράς και η συνέπεια μας μάς έχουν βοηθήσει να ξεχωρίσουμε σε έναν πολύ απαιτητικό χώρο. Εσείς δεν έχετε, παρά να μας γνωρίσετε και αμέσως θα βεβαιωθειτε πως είμαστε οι συνεργάτες που θέλετε να έχετε. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου