Ασφάλεια φορτηγού

Συμπληρώστε τον αριθμό κυκλοφορίας του φορτηγού σας και πάρτε προσφορά ασφάλισης

Η ασφάλεια μηχανής είναι απαραίτητη σε κάθε ιδιοκτήτη μηχανής είτε διαθέτει ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, είτε μια μοτοσυκλέτα υψηλού κυβισμού. Πρόκειται για μια ασφάλεια υποχρεωτική από τον νόμο, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα οχήματα που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.

Υποχρεωτική ασφάλιση μηχανής

Η υποχρέωση ασφάλισης της μηχανής αφορά το κομμάτι της Αστικής Ευθύνης. Δηλαδή, την υποχρέωση που φέρει κάθε ιδιοκτήτης μηχανής να αποζημιώσει οποιονδήποτε τρίτο για υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου, που προέκυψαν εξαιτίας ενός ατυχήματος με την μηχανή εφόσον η υπαιτιότητα είναι δική του και προκλήθηκε από αμέλεια (όχι από ενδεχόμενο δόλο).

Προαιρετικές καλύψεις

Πέρα από την υποχρεωτική κάλυψη της Αστικής Ευθύνης, τα προγράμματα ασφάλισης μηχανής παρέχουν επιπλέον προαιρετικές καλύψεις, τις οποίες μπορεί να επιλέξει κάποιος προκειμένου να έχει ένα πιο πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας για τη μηχανή του.

Τέτοιες καλύψεις μπορεί να είναι:

 • η κλοπή
 • η οδική βοήθεια
 • η κάλυψη της πυρκαγιάς
 • οι τρομοκρατικές ενέργειες
 • η νομική προστασία
 • τα φυσικά φαινόμενα
 • η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα και άλλες.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η ασφάλεια μηχανής είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε κάθε ιδιοκτήτη και στόχος της είναι να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη από την οικονομική ζημιά που θα προκύψει σε αυτόν εξαιτίας ενός ατυχήματος. Έτσι, πρέπει να γνωρίζουμε πως όσο περισσότερες καλύψεις προσθέσουμε στο συμβόλαιό μας, τόσο πιο προστατευμένοι και εξασφαλισμένοι θα είμαστε σε μια τέτοια περίπτωση. Επιπλέον, οι διαδικασίες ασφάλισης, έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίου είναι ιδιαίτερα απλές και γρήγορες και καθένας μπορεί να ασφαλιστεί οπουδήποτε και αν βρίσκεται χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Ασφαλιστικές εταιρείες και κόστος

Στις ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων ασφάλισης μηχανής που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου και τα οποία είναι αρκετά ευέλικτα ώστε να μπορεί καθένας να τα διαμορφώσει αναλόγως των αναγκών του, των επιθυμιών του αλλά και με βάση την οικονομική του δυνατότητα. Επιπλέον, τα προγράμματα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και ως προς τις καλύψεις, αλλά και ως προς το κόστος, με αποτέλεσμα τα ασφάλιστρα να είναι, πλέον, αρκετά προσιτά. Αυτό που θα πρέπει καθένας να γνωρίζει για το κόστος της ασφάλειας της μηχανής, είναι πως εξαρτάται κυρίως από τα κυβικά της μηχανής, την αξία αυτής, την περιοχή διαμονής του ιδιοκτήτη και την ηλικία του και τις επιπλέον καλύψεις που θα επιλέξει να προσθέσει στο συμβόλαιό. Σαφώς, ανάλογα την τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε εταιρείας, μπορεί να υπάρχουν διαφορές στο κόστος, που συνήθως, όμως, δεν είναι μεγάλες.

Γιατί να επιλέξετε την TE-TRUST

Σε εμάς θα βρείτε την ασφάλεια μηχανής που ζητάτε. Διαθέτοντας συνεργασία με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς, έχουμε τη δυνατότητα να σας παρέχουμε μια ποικιλία προτάσεων, από τις οποίες θα μπορείτε να διαλέξετε την ασφάλεια που εσείς επιθυμείτε. Επιπλέον, το προσωπικό της εταιρείας μας και οι συνεργάτες μας βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε, παρέχοντάς σας πολύτιμες συμβουλές και άμεση εξυπηρέτηση. Με υπευθυνότητα, σεβασμό και συνέπεια εργαζόμαστε για να σας παρέχουμε αξιόπιστες ασφαλιστικές λύσεις για κάθε σας ανάγκη. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ζητήσετε προσφορά για την μηχανή σας.

Λόγοι ασφάλισης της μηχανής μας

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες μηχανής που αποφεύγουν να ασφαλίσουν τη μηχανή τους είτε από αμέλεια, είτε για να αποφύγουν το κόστος της ασφάλισης. Είναι, όμως, αυτή η πιο σωστή επιλογή? Έχουν αναλογιστεί ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες αυτής της απόφασης και τί είδους κίνδυνοι ελλοχεύουν? Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, θα πρέπει να εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να ασφαλίζει τη μηχανή του.

Ο πιο βασικός λόγος για να ασφαλίσουμε τη μηχανή μας είναι η οικονομική προστασία που μας προσφέρει. Σε περίπτωση που εμπλακούμε σε ένα ατύχημα και φέρουμε εμείς την ευθύνη, είμαστε υποχρεωμένοι να αποζημιώσουμε τους παθόντες για τις υλικές ζημιές αλλά και τις σωματικές βλάβες που τυχόν προκληθούν. Τα ποσά που μπορεί να διεκδικήσουν οι παθόντες μπορεί να είναι υπέρογκα, αφού για τις σωματικές βλάβες μπορεί να φτάσουν έως και το 1.220.000€ ανά άτομο ενώ για τις υλικές ζημιές 1.220.000 ανά ατύχημα. Σαφώς τα ποσά αυτά δεν αφορούν όλα τα ατυχήματα, όμως ακόμη κι αν πρόκειται για μικρότερα ποσά αποζημίωσης, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση της καταβολής αυτών?

Σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση, ενεργοποιείται η ασφάλιση, με αποτέλεσμα την υποχρέωση της αποζημίωσης να αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία που έχουμε επιλέξει να ασφαλιστούμε. Ως εκ τούτου, ο ασφαλισμένος απαλλάσσεται από το οικονομικό βάρος της αποζημίωσης και γλιτώνει από τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να είναι έως και ιδιαίτερα σοβαρές, αν όχι καταστροφικές. Άλλωστε, αυτή είναι και η φιλοσοφία της ασφάλισης. Η πρόνοια για έναν ενδεχόμενο κίνδυνο, η πρόληψη για μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και η δυνατότητα που έχουμε μέσω αυτής να αποζημιώνονται οι παθόντες.

Ο δεύτερος λόγος ασφάλισης της μηχανής μας είναι η υποχρέωση που έχουμε να ασφαλιστούμε βάσει νόμου. Ο νόμος ορίζει πως κάθε ιδιοκτήτης μηχανής είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει τη μηχανή του για την κάλυψη της Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων. Η μη ύπαρξη ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου επιφέρει το πρόστιμο των 250€ και πιθανώς αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Ο τρίτος αλλά πολύ σημαντικός λόγος είναι η προσωπική ευθύνη που αισθανόμαστε για τους συνανθρώπους μας. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και μπορεί να συμβούν στον καθένα μας, ωστόσο, η δυνατότητα να μπορούμε να επανορθώσουμε γι’ αυτά είναι πολύ σημαντική και μας δίνεται μέσω της ασφάλισης. Η συχνότητα των ατυχημάτων με μηχανή είναι αρκετά υψηλή και σε αρκετές περιπτώσεις, υπαίτιοι είναι οι οδηγοί της μηχανής. Η επανόρθωση, στο μετρό του εφικτού, είναι ηθική υποχρέωση όλων.

Επιπλέον, η κοινωνική διάσταση της ασφάλισης -μια κοινωνία με δικαιοσύνη, υπευθυνότητα, συλλογικότητα- είναι ίσως ο βασικότερος λόγος που ασφαλιζόμαστε. Μια κοινωνία με ευσυνειδησία και αλληλοσεβασμό είναι το ζητούμενο από όλους μας. Άλλωστε, σε περίπτωση που έχουμε οι ίδιοι αποζημιωθεί από άλλους, σίγουρα αναγνωρίζουμε και την κοινωνική αξία της ασφάλισης.

Άλλος ένας σημαντικός λόγος για να ασφαλιστούμε, είναι οι προαιρετικές καλύψεις που έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε σε ένα ασφαλιστήριο συμβολαίου μηχανής και αφορούν την προσωπική μας προστασία και ασφάλεια. Για παράδειγμα η κάλυψη της κλοπής της μηχανης μπορεί να μας γλιτώσει από την οικονομική ζημιά που θα έχουμε σε περίπτωση που κάποιος μας την κλέψει. Άλλη μια ιδιαίτερα χρήσιμη κάλυψη είναι η νομική προστασία. Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετές φορές, ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται οι μηχανές έχουν, δυστυχώς, υψηλή πιθανότητα τραυματισμού και συχνά τα εμπλεκόμενα μέρη οδηγούνται στη δικαστική επίλυση της υπόθεσης. Έχοντας την κάλυψη της νομικής προστασίας, οι ασφαλισμένοι μπορούν να εκπροσωπηθούν στο δικαστήριο χωρίς να ανησυχούν για το κόστος της εκπροσώπησής τους.

Είναι ασφαλισμένη η μηχανή σας;

Στην εφαρμογή https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx μπορείτε να ελέγξετε αν η μηχανή σας είναι ασφαλισμένη, σε ποια ασφαλιστική εταιρεία είναι ασφαλισμένο αλλά και την διάρκεια ασφάλισης της.

Η ασφάλεια φορτηγού ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης είναι υποχρεωτική από τον νόμο και -όπως όλες οι υποχρεωτικές ασφάλειες οχημάτων- αφορά την Αστική Ευθύνη που φέρει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση που προκαλέσει οποιαδήποτε υλική ζημιά ή σωματική βλάβη σε τρίτους.

Ασφαλιστικά προγράμματα και καλύψεις

Τα φορτηγά οχήματα πολλές φορές συνδέονται με κάποιου είδους επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία εξασφαλίζει τα προς το ζην σε κάθε επαγγελματία και ως τέτοια χρήζουν κάθε ασφαλιστικής κάλυψης. Έτσι, εκτός από την κάλυψη της Αστικής Ευθύνης, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε συμπληρωματικές καλύψεις για το φορτηγό σας, όπως:

 • οδική βοήθειά
 • νομική προστασία
 • προσωπικό ατύχημα οδηγού
 • κάλυψη από πυρκαγιά
 • ζημιές από φυσικά φαινόμενα
 • θραύση κρυστάλλων
 • ολική και μερική κλοπή
 • κάλυψη από τρομοκρατικές ενέργειες και αναταραχές
 • μικτή ασφάλεια.

Ασφαλίζοντας κάποιος το φορτηγό όχημά του με ένα πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης, προστατεύει τον εαυτό και την επιχείρησή του από μια μικρή ή σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλη οικονομική ζημιά. Όσο περισσότερες καλύψεις έχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τόσο πιο εξασφαλισμένος είναι κάθε επαγγελματίας και μπορεί έτσι να συνεχίζει απρόσκοπτα και χωρίς ανησυχία για το μέλλον την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Ασφαλιστικές εταιρείες

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία προσφέρει τα δικά της ειδικά διαμορφωμένα ασφαλιστικά προγράμματα, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο και καλύπτει τις ανάγκες του. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε μια υπεύθυνη και αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία καθώς -όπως ήδη αναφέρθηκε- τα φορτηγά οχήματα δεν αποτελούν ένα απλό περιουσιακό στοιχείο αλλά ένα μέσο που σας βοηθά να κερδίσετε χρήματα και να βιοποριστείτε. Όσο περισσότερες καλύψεις έχει κάποιο όχημα σε συνδυασμό με μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία, τόσο πιο ασφαλείς και σίγουροι είμαστε πως δε θα βρεθούμε εκτεθειμένοι σε περίπτωση ατυχήματος. Επιπλέον, η συνεργασία μας με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, εξασφαλίζει σε εσάς την καλύτερη ασφαλιστική λύση για κάθε σας ανάγκη.

Κόστος ασφάλισης ενός φορτηγού οχήματος

Το κόστος ασφάλισης ενός φορτηγού οχήματος δε διαφέρει ιδιαίτερα από το κόστος ασφάλισης ενός συμβατικού αυτοκινήτου κι εξαρτάται κυρίως από τους φορολογίσιμους ίππους, την αξία του οχήματος, την ηλικία του οδηγού, την έδρα-περιοχή όπου αυτό κινείται, τις καλύψεις, την τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε εταιρείας και άλλους. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η απαλλαγή, δηλαδή το ποσό με το οποίο μπορούμε να συμμετέχουμε εμείς σε περίπτωση ζημιάς και που μπορούμε να προσθέσουμε στο συμβόλαιο, προκειμένου να γίνουν τα ασφάλιστρα πιο προσιτά -κυρίως στην περίπτωση της μικτής ασφάλειας. Γενικά, το κόστος ασφάλισης ενός φορτηγού οχήματος είναι αρκετά προσιτό.

Λόγοι για να ασφαλίσουμε το φορτηγό μας

Κάθε ιδιοκτήτης φορτηγού διανύει, συνήθως πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα με το φορτηγό του, αφού συνήθως αυτό αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά του. Η ιδιοκτησία ενός φορτηγού, εκτός από τα οφέλη που του προσφέρει, δημιουργεί και πολλές υποχρεώσεις, μια από τις οποίες είναι να ασφαλίσει το φορτηγό του. Ας εξετάσουμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι ασφάλισης του φορτηγού μας.

Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος που πρέπει να ασφαλίζουμε το φορτηγό είναι η κάλυψη που μας παρέχει στην περίπτωση ενός ατυχήματος, για το οποίο φέρουμε ευθύνη. Ειδικά, στα επαγγελματικά οχήματα, όπως είναι και το φορτηγό, οι πιθανότητες ενός ατυχήματος είναι, δυστυχώς, αυξημένες και οι ζημιές που προκαλούνται, είτε είναι υλικές, είτε σωματικές, αντιστοιχούν συνήθως σε υπέρογκα ποσά αποζημίωσης.

Ποσά που είναι αδύνατον να καταβληθούν σε περίπτωση που το όχημα είναι ανασφάλιστο. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε πως τα ποσά αποζημίωσης μπορούν να φτάσουν το 1.220.000€ ανά άτομο και το 1.220.000€ για υλικές ζημιές ανά συμβάν, σύμφωνα με τον νόμο. Οι οικονομικές συνέπειες, λοιπόν, που προκύπτουν από ένα ατύχημα, μπορεί να είναι καταστροφικές για κάθε ιδιοκτήτη φορτηγού. Συνεπώς, η ανάγκη για ασφάλιση του φορτηγού μας είναι επιτακτική.

Επιπλέον, όταν πρόκειται για ένα επαγγελματικό όχημα, έχουμε έναν ακόμη λόγο να θέλουμε να προστατευτούμε μέσω της ασφάλισης, όχι μόνο επειδή, όπως ήδη αναφέρθηκε, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για ένα ατύχημα, αλλά και επειδή διακυβέβεται η επαγγελματική μας δραστηριότητα. Ως εκ τούτου, οι προαιρετικές καλύψεις που μπορούμε να προσθέσουμε σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, παίζουν σημαντικό ρόλο στα επαγγελματικά οχήματα. Καλύψεις όπως η κλοπή, η οδική βοήθεια, η πυρκαγιά, οι ίδιες ζημιές και άλλες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες σε έναν επαγγελματία που θέλει και οφείλει να συνεχίζει απρόσκοπτα και με το μικρότερο δυνατό κόστος την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Επιπλέον, η ασφάλιση του φορτηγού ανήκει στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις που ορίζει ο νόμος. Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε ανασφάλιστα φορτηγά είναι της τάξεως των 1.000€ και από μόνο του αποτελεί ένα μεγάλο έξοδο. Συνάμα, η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας είναι εξίσου σημαντική επίπτωση για όλους, ποσό μάλλον για έναν επαγγελματία.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε την ατομική ευθύνη που φέρει καθέ ιδιοκτήτης οχήματος και άρα και φορτηγού. Η ηθική υποχρέωση που φέρουμε προκειμένου να επανορθώσουμε για οποιαδήποτε ζημιά προκαλέσουμε σε τρίτους με το όχημά μας είναι υψίστης σημασίας. Υποδηλώνει υπευθυνότητα και ευσυνειδησία. Καθένας μας θα έπρεπε από προσωπική βούληση να ασφαλίζει το όχημα του. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες να συμβεί ένα λάθος είναι υπαρκτές για όλους, ανεξαρτήτως εμπειρίας και ικανοτήτων και η ανάγκη να επανορθώσουμε για το λάθος αυτό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωση ταυτόχρονα.

Η αμέλεια ή παράλειψη ασφάλισης του οχήματος μας επιφέρει σοβαρότατες συνέπειες σε κάθε ιδιοκτήτη και μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Είναι ασφαλισμένο το φορτηγό σας;

Στην εφαρμογή https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx μπορείτε να ελέγξετε αν το φορτηγό σας είναι ασφαλισμένο, σε ποια ασφαλιστική εταιρεία είναι ασφαλισμένο αλλά και την διάρκεια ασφάλισης του.

Η TE-TRUST αναγνωρίζει την ανάγκη κάθε ασφαλισμένου να έχει δίπλα του υπεύθυνους και αξιόπιστους ανθρώπους που σέβονται τις ανάγκες του και τις επιθυμίες του. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επαγγελματίες, αυτή η ανάγκη είναι ακόμη πιο επιτακτική. Η πολυετής μας εμπειρία σε όλους τους κλάδους της ασφαλιστικής αγοράς και η συνέπεια μας μάς έχουν βοηθήσει να ξεχωρίσουμε σε έναν πολύ απαιτητικό χώρο. Εσείς δεν έχετε, παρά να μας γνωρίσετε και αμέσως θα βεβαιωθειτε πως είμαστε οι συνεργάτες που θέλετε να έχετε. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Γράψτε μας την κριτική σας και κάντε μας καλύτερους

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου