Ασφάλεια κλοπής μοτοσυκλέτας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
ασφαλεια κλοπης μοτο

Η κλοπή μοτοσυκλετών και η αξία της ασφαλιστικής κάλυψη

Οι μοτοσυκλέτες μπορούν να γίνουν εύκολος στόχος από επίδοξους κλέφτες! Σε αντίθεση με ένα αυτοκίνητο, οι μοτοσυκλέτες είναι αρκετά εύκολο να κινηθούν χωρίς να έχουν κλειδί. Επίσης μία κλεμμένη μοτοσικλέτα είναι λιγότερο πιθανό να ανακτηθεί σε σχέση με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Τι ενέργειες όμως πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που διαπιστώσετε την κλοπή της;

Καλέστε αμέσως την αστυνομία

Βεβαιωθείτε ότι καλέσατε την αστυνομία και υποβάλετε μία αναφορά περιστατικού το συντομότερο δυνατό μετά την ανακάλυψη της κλοπής. Όσο περισσότερο περιμένετε, χωρίς τις κατάλληλες ενέργειες, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να βρεθεί η μοτοσυκλέτα σας.

Η αναμονή δίνει στoυς δράστες περισσότερο χρόνο να μετακινήσουν σε ασφαλές μέρος τη μοτοσυκλέτα. Υποθέτοντας ότι έχετε την κατάλληλη ολοκληρωμένη κάλυψη, θα πρέπει να υποβάλετε το αίτημά σας για κλοπή μοτοσυκλέτας το συντομότερο δυνατό στην ασφαλιστική σας εταιρία.

Μιλήστε με τον ασφαλιστή σας

Ο ασφαλιστής σας είναι εκείνος ο οποίος θα σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα αλλά και τι χαρτιά χρειάζονται να προσκομίσουμε στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν η ασφαλιστική εταιρεία το επιτρέπει, ο ασφαλιστής είναι εκείνος που θα κάνει και την δήλωση κλοπής της μηχανής στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν ο ασφαλιστής δεν έχει τέτοια συμφωνία με την εταιρεία τότε θα πρέπει να καλέσετε στην φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής σας έτσι ώστε να κάνετε δήλωση της κλοπής.

Συμβουλές πρόληψης κλοπής

Κανείς δεν θέλει να είναι θύμα κλοπής. Ίσως να μην μπορείτε να το αποτρέψετε, αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τις πιθανότητες κλοπής της μοτοσυκλέτας σας.

  • Κλειδώστε τα δισκόφρενα
  • Σταθμεύετε η αποθηκεύστε την μοτοσυκλέτα σας μακριά από τα βλέμματα των περαστικών
  • Τοποθέτηση κρυφού συναγερμού
  • Χρήση κάμερας στο χώρο προληπτικά.

Συμπερασματικά

Η απόκτηση μιας καινούργιας μοτοσυκλέτας, μπορεί να κοστίσει πολλές φορές αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση κλοπής το συναισθηματικό αλλά κυρίως το οικονομικό κόστος θα είναι δυσβάσταχτο! Αυτό μπορεί να “μηδενιστεί” μέσω ενός ασφαλιστικού συμβολαίου με ολική ασφάλεια κλοπής μηχανής, ώστε να εξασφαλίσετε την επένδυση που κάνατε αγοράζοντας την μοτοσυκλέτα σας.

Η άμεση ενημέρωση στην αρμόδια αστυνομική αρχή, σε συνδυασμό με την  ενημέρωση της ασφαλιστικής εταιρείας, και του προσωπικού σας ασφαλιστικού συμβούλου, μπορεί να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ένα θετικό αποτέλεσμα, με την επιστροφή της μοτοσυκλέτας ή  των χρημάτων που καταβάλατε για την απόκτηση της, μέσω της νόμιμης αποζημίωσης που δικαιούστε από την ασφαλιστική εταιρεία.

Η ιστοσελίδα te-trust.gr χρησιμοποιεί τα απαραίτητα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου